Social

Uneori, nici cele mai bune intenţii ale autorităţilor nu dau roadele aşteptate… – Băncile din faţa blocurilor produc nopţi albe locatarilor

blocuri-fataŞi uite că a venit din nou vara şi, din păcate, au reapărut problemele celor care stau la parter, la etajul 1 şi 2, ba chiar şi la 3, asta dacă ferestrele apartamentelor le sunt amplasate pe partea unde, la nici câţiva metri de scara blocului, tronează una sau două bănci montate de autorităţi. Este o iniţiativă laudată în principal de către pensionari care, din lipsă de ocupaţie, îşi petrec mare parte din timp pe aceste bănci, supraveghind tot ce se mai întâmplă prin jur, însă ce poţi face atunci când, din cauza căldurii, este nevoie să adormi cu geamul deschis, iar în faţa blocului este o gălăgie infernală? În fiecare noapte pensionarii sunt înlocuiţi pe bănci cu tot soiul de scandalagii, care mănâncă seminţe, înjură, consumă alcool, mai ales dacă prin zonă este şi vreun magazin, şi vorbesc foarte tare. Ca o paranteză, se poate observa, sarcastic vorbind,  că cei care sunt “păsări de noapte” pe aceste bănci au mari probleme cu auzul. Indiferent cât de aproape sunt unul de celălalt trebuie să ţipe pentru a se auzi.

Ghinionul este mai mare pentru cei care stau la parter care se simt ca şi cum ar avea pe cineva cu ei în camera. Pentru ceilalţi, cu cât stau mai sus, cu atât zgomotul pe care îl aud din casă este mai mic. A doua zi de dimineaţă, la ieşirea din bloc, te întâmpină un “minunat” covor de coji de seminţe, ambalaje şi cutii de bere, asta dacă înainte nu trec cei de la ADP să măture.

“Chiar nu mai putem sta noaptea în casă, de răul lor. Noi n-am cerut nicio bancă în faţa blocului. Ne descurcăm şi fără. Cu câţi oameni lipsiţi de bun simţ sunt pe aici, am prefera ca Primăria să o scoată şi să avem şi noi din nou linişte”, ne-a declarat Marin P., de 39 de ani, locatar în Alexandria. Intenţia autorităţilor a fost bună. Efectele, oarecum neaşteptate. Şi poate că nici n-ar fi nevoie să se scoată banca, dacă vreo autoritate, chiar nu putem şti care, că am nominaliza-o, ar sta de vorbă cu scandalagii şi le-ar rezolva problema locatarilor care, an de an, vară de vară, de când s-au amplasat aceste bănci sunt obligaţi să ia parte fără voie la distracţiile nocturne pornite ad-hoc la scara blocului.

O altă alexăndreancă, Liliana I., de 35 de ani, spune că “această problemă îmi consumă şi mie nervii. Banca aceasta nu numai că este montată în faţa blocului, dar este chiar sub geam şi stau la parter. Este o bancă montată sub geam, pe strada principală, pe Bucureşti, nu este ferită de lumină, este la vedere şi, cu toate astea, scandalagii se distrează nestingheriţi. Pe bancă încap maxim 5 oameni, înghesuiţi, dar alţi 10 stau în picioare şi trăncănesc continuu.
Îmi pare rău pentru bătrânei, dar vreau ca aceasta să dispară. În fiecare seară, beţivi, seminţari, manelişti, îşi fac veacul, vorbind tare şi înjurând. Le-am vorbit şi frumos, pentru că este obligatoriu să stau cu geamul deschis, altfel stau ca-n saună. Nu a mers, am primit ameninţări, spunându-mi că stau prin zonă şi mă cunosc, aşa că s-o las mai moale. Am chemat poliţia şi ei s-au mutat pe banca vecină. Am întrebat şi la primărie, iar răspunsul a fost că pentru a scoate banca trebuie să obţin acordul de 50%+1 al locatarilor. Cum naiba să fac asta, când unii nici n-au vrut să audă. Şi, ce-l interesează pe nenea de la 4, cu dormitor pe spatele blocului, unde nu e scandal, de banca mea, de nervii sau liniştea mea. În fine, am făcut o sesizare, am primit un răspuns, nesatisfăcător, ce-i drept, dar promit să taxez la alegeri, în campanie, când responsabilul de zonă ne va căuta iar şi ne va spune despre proiecte. Atunci voi cere să fie scoasă banca chiar sub ochii mei. Dacă politicienii după fiecare patru ani de mandat nerespectat au curaj să ne mai ceară votul, aşa am şi ei dreptul să le cer ceva, pe loc. Pornesc o campanie împotriva acestor bănci. Până atunci, mă distrez, mă enervez…văd cine mai calcă pe la bancă şi dacă, la cererea mea, vor veni tot aceleaşi maşini de poliţie, tot aceiaşi poliţişti neputincioşi, care mai mult de o amendă nu pot aplica”.

Dina M., 56 ani, casnică. “Şi eu mă confrunt cu această problemă, dar, fără supărare, nu vă pot spune nici unde stau, nici cum mă cheamă. Eu stau acasă, iar ăia de vin noptea sunt din cartier şi mă cunosc, mi-e frică să nu-mi spargă geamurie sau mai ştiu eu ce pot face? Vă pot spune doar că locuiesc la parter, şi de ceva timp, un an-doi, nici nu mai ştiu exact, în faţa blocului, la un metru de fereastra mea a fost pusă o bancă. Bucuria celor care care locuiesc în zonă, cei de etnie dacă pot spune aşa, şi care şi-au găsit loc de veci pe băncuţa din faţa blocului. Cum la ăştia ocupaţia este numai aceea de a pierde timpul, de cele mai multe ori sunt un pachet de nervi încercând să nu îi aud sau să îi fac să plece după 12 noaptea, dar de câte ori le-am spus, efectul a fost cu totul altul, pun manele la decibeli care acoperă zgomotul unui avion, nici nu mai ştiu ce să fac”.

Asta este părerea doar a trei alexăndreni, care au stat de vorbă cu noi despre beneficiile şi neplăcerile pe care le produc băncile din faţa blocului şi au spus parţial cum se numesc, însă au fost persoane care deşi şi-au arătat nemulţumirea nu au vrut să fie citaţi, de frică. Pe lângă tulburarea liniştii nocturne de care, teoretic, ar trebui să aibă parte şi de care s-au plâns toţi au refuzat să spună unde locuiesc şi cum se numesc din cauza faptului că cei care îşi fac veacul pe băncile din faţa blucurilor sunt de-ai locului şi mai ales sunt persoane care par agresive, cel puţin verbal. Ba mai mult, fac şi ameninţări la adresa celor care-i trimit la culcare. (C.P.)

3 Comments

 1. un cetatean

  Problema noastra nu sunt taranii care toaca seminte si deranjeaza seara si nici primaria care a pus banci, pentru ca asta e un lucru bun ca si asa nu avem nimic in orasul asta… problema mare a Alexandriei este Politia Comunitara care este platita de pomana de atatia ani. Ar trebui ca ei sa patruleze prin toate cartierele orasului si sa ii amendeze pe cei ce tulbura linistea publica. Nu sa se ia de copii cu biciclete de pe centru si de amaratii care isi vand branza aia buna si naturala si laptele ala sanatos pe la colt de strada sa traiasca si ei. Aceasta Politie Comunitara este o unealta a celor bogati si smecheri pentru a elimina concurenta si pentru a da amenzi aiurea. Cate amenzi au dat pe bune pentru tiganii care fac scandal si pentru cei ce fac galagie? NU AU CURAJ! RUSINE POLITIEI COMUNITARE SI AS VREA SA FACEM O PETITIE SA SE DESFIINTEZE CA PIERDEM BANI AIUREA!

 2. Domnii mei si Doamnele mele….problema este mult mai
  GRAVA PESTE TOT IN TARA,,aceste comportamente ale acestor
  concetateni vine de la ,,,CIRCUL GENERAL CE S-A INSTALAT
  IN ROMANIA,,,unde sunt retras pentru LINISTEA BATRANETI,
  aud,atentie ,,,,,Z I L N I C ,,,,expresia triviala de la
  omul in varsta la copilul de scoala elementara:

  „DATE-N,,,,,P..A MEA !” de 100 de ori ,
  \
  de parca aceasta expresie ,cu sticla de bere in mana si
  punga de seminte pana la 3 dimineata pe toate carile
  satului sau aleile blocului ar tine loc de vechime in
  campul muncii…..o atmosfera INTENTIONAT LASATA SA SE
  DESFASOARE,,,,,,pai nu vin alegerile ?,,,,,ce trebuie
  electoratului, decat,,,,,STADION si CIRC,,,,de restul au
  grije POLITRUCII,,,,,,,manelele,cancanurile mediatice,
  retingul la televiziuni pe probleeme de te apuca rasul,
  fara sa dezbata exact ce doare cel mai mult,,,,,,
  „I N A C T I V I T A T E A ‘
  sa mai stiti un lucru: IN BALAMUC SE CASTIGA MILIARDE !

 3. veniti in zona peco in piata din peco sa vedeti ce este aicea te impiedici da iei iti ia sacosele la control impreuna cu o umflata de la parter care nu are ce sa fac

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.