Politic

Unde îşi petrec vacanţa de vară parlamentarii de Teleorman?

Carmen Dumitrescu

În pragul vacanţei de vară, foarte puţină lume îşi mai manifestă preocuparea pentru problemele specifice mediului politic. Chiar şi politicienii încearcă, în acest interval de timp, să se detaşeze de tensiunile politice şi să se gândească mai puţin la problemele ţării, considerând, pe bună dreptate, că un repaos de câteva săptămâni e întotdeauna benefic atât pentru tonusul general, cât şi pentru entuziasmul profesional de după. În ceea ce-i priveşte pe parlamentarii teleormăneni, foarte puţini dintre ei nu şi-au făcut deja planuri de vacanţă, în timp ce alţii sunt deja plecaţi în concedii, soarele verii fiindu-se multora foarte prilenic pentru îmbunătăţirea stării de spirit. Evident că după ce vor reveni de pe meleaguri mai însorite, parlamentarii de Teleorman au planuri importate pentru colegiile lor, dar şi pentru naţiune, dorind să se implice cât mai activ în reconstrucţia administrativă şi politică a ţării. În ceea ce-i priveşte pe parlamentarii USL, aceştia sunt mai devotaţi peisajelor româneşti, astfel că mulţi dintre ei îşi vor petrece vacanţa de vară în ţară, fie la mare, fie la munte.

Deputatul Valentin Boboc are, după cum ştiu toţi cei interesaţi de declaraţiile de avere ale parlamentarilor, o casă de vacanţă la Bran. Locaţia respectivă este una de care parlamentarul teleormănean este foarte ataşat, aşa că nu pierde niciun prilej de a petrece acolo câteva zile, mai ales pe timpul vacanţelor. Această vacanţă de vară nu face excepţie, Valentin Boboc intenţionând să se relaxeze aproximativ două săptămâni la Bran, la reşedinţa de vacanţă a familiei sale. Însă, pentru că are destule probleme de rezolvat în teritoriu, deputatul îşi va întrerupe de câteva ori vacanţa, revenind în Teleorman de câteva ori.

Senatorul USL, Timotei Stuparu este şi el adeptul vacanţelor petrecute între graniţele ţării. De aceea, nici el nu intenţionează să plece în locul exotice vara aceasta, dimpotrivă, el îşi va petrece mai bine de două săptămâni pe litoralul românesc, într-una dintre staţiunile frecventate, de regulă, de pensionari şi familii care îşi doresc o vacanţă liniştită. Contactat telefonic pentru a ne spune unde îşi va petrece vacanţa, senatorul teleormănean a declarat că preferă vacanţele liniştite, petrecute în familie, acestea fiind un prilej de relaxare şi de revigorare a tonusului pentru noua perioadă agitată din punct de vedere politic care ne aşteaptă pe toţi.

Potrivit unor surse sigure, deputatul Adrian Simionescu se află, şi el, tot pe litoratul românesc, la Mamaia, în compania mai multor nume de marcă ale PSD din judeţul Teleorman, precum Mircea Dumitrescu, Marian Fişcuci sau Florin Tunaru. Contactat telefonic pentru a ne vorbi despre planurile lui de vacanţă, Simionescu a declarat că nu intenţionează să stea foarte mult în vacanţă pe litoral, considerând că 5 zile îi sunt suficiente pentru a se relaxa şi a fi pregătit de o nouă sesiune parlamentară, oricât de agitată ar fi aceasta.

Deputatul PDL Lucian Militaru şi-a făcut şi el planuri de vacanţă, el intenţionând să plece pentru câteva zile împreună cu familia în Maramureş. La fel ca majoritatea parlamentarilor teleormăneni, nici Lucian Militaru nu şi-a planificat vreo călătorie în străinătate, considerând că stimularea turismului intern trebuie să fie una dintre priorităţile parlamentarilor români.

Deputatul Alin Bucur, despre care mulţi credeau că este deja într-un concediu prin străinătate, a declarat că nici măcar nu şi-a făcut planuri de vacanţă. În primul rând, el a urmat nişte cursuri care l-au ţinut extrem de ocupat şi, în al doilea rând, acesta se concentrează pe problema strategiilor politice pe care le va aplica, împreună cu grupul său de parlamentari independenţi, imediat după demararea noii sesiuni parlamentare. Deputatul nu neagă că e posibil să plece o săptănână în concediu, dar a perceizat că în acest moment, îi e imposibil să precizeze vreo destinaţie.

Senatorul Florinel Dumitrescu nu are nici el planuri de vacanţă, ba mai mult decât atât, el a declarat că nici nu intenţionează să plece din judeţ în această vară, problemele din Colegiu acaparându-l în totalitate.

Parlamentarul Ică Florică Calotă se pregăteşte chiar în aceste zile să plece la Constanţa pentru câteva zile, declarând că nici nu şi-a pus problema petrecerii vacanţei de vară în străinătate: “Eu n-am mai fost în concediu de un an de zile şi nici acum nu-mi permit să plec mai mult de câteva zile, pentru că avem un calendar de alegeri în cadrul organizaţiilor locale, care ne va ţine foarte ocupaţi în perioada care vine. Oricum, aceste câteva zile de concediu pe litoratul românesc sunt binevenite pentru mine acum. Nici nu m-am gândut la o vacanţă în străinătate, cel puţin nu anul ăsta.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.