Eveniment

Unde dai și unde crapă/Acțiunea „telefonul mobil la volan” s-a soldat cu 122 de sancțiuni pentru alte abateri

Polițiștii rutieri au organizat și executat, miercuri, o acțiune pe drumurile din Teleorman, având ca principal obiectiv prevenirea și sancționarea încălcării prevederilor referitoare la ținerea în mână sau folosirea cu mâinile, în orice mod, a telefonului mobil ori a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul auto, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare, informează IPJ Teleorman.

În urma acțiunii, au fost aplicate nu mai puțin de 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 76.360 de lei, cele mai multe, respectiv 122, pentru alte abateri decât cea pentru care a fost organizată. Tot pentru alte abateri au fost reținute și nouă permise de conducere.

Cu telefonul mobil sau alte dispozitive la volan au fost prinși 33 de șoferi, iar alți 45 au fost sancționați pentru că nu purtau centura de siguranță.

Mai mult, tot în timpul acțiunii, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un minor în vârstă de 15 ani din comuna Smârdioasa în timp ce conducea un autoturism pe DN 51 fără a poseda permis de conducere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.