Eveniment

Un tânăr de 17 ani a preluat conducerea Primăriei Alexandria, pentru o zi

Primar pt o ziUn licean din cadrul Consiliului Local al Tinerilor Alexandria a preluat luni, 3 mai, conducerea primăriei în cadrul proiectului “Primar pentru o zi”, desfăşurat anual cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului. Primarul Victor Drăguşin a cedat scaunul, dar şi atribuţiile pentru o zi tânărului de 17 ani, Mihai Alin Pisică, elev al Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din municipiul reşedinţă de judeţ, consilier în cadrul CLTA, însă a stat tot timpul alături de acesta.

Tânărul primar şi-a luat în serios rolul şi a participat la o acţiune organizată de CLTA la Grădiniţa nr. 3 din Alexandria. A inspectat apoi fiecare serviciu din cadrul primăriei, unde i s-au adus la cunoştinţă activităţile specifice fiecărui compartiment, şi a propus o serie proiecte, majoritatea privind educaţia şi cultura tinerilor.

“Prin acest proiect, tinerii au posibilitatea să înţeleagă cum funcţionează o comunitate, care sunt atribuţiile administraţiei publice, pot exersa democraţia, pot impune punctele de vedere în care ei cred, fiind o pregătire pentru viaţa reală. Pentru ei reprezintă o mare şansă să lupte pentru un proiect, pentru o idee. Noi avem obligaţia să-i pregătim pentru viitor şi să ne asigurăm că înţeleg cât de importantă este administraţia publică şi care sunt pârghiile prin care ei pot influenţa pozitiv viaţa oamenilor. Nu este o joacă! Foarte mulţi dintre tinerii care au participat de-a lungul timpului la acest proiect, îi regăsim azi în administraţia publică, centrală, judeţeană sau locală”, a declarat cu acest prilej primarul Victor Drăguşin. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.