Eveniment

Un suflet impetuos şi-a devoalat “Secretul”

carmen 3După-amiaza de marţi, 29 aprilie a.c., a marcat un eveniment cultural special în Alexandria; Carmen Dumitrescu, colega noastră – redactor la Ziarul Teleormanul, cunoscută prin articolele de presă, de multe ori acide şi chiar supărătoare pentru unii, şi-a lansat prima carte, scoţând, astfel, la lumină particularităţile artistice ale unui suflet multifaţetat. Şi, pentru a răspunde unei întrebări pe care, inevitabil, o pune majoritatea – “Despre ce este vorba?”, vom parafraza chiar autoarea: “Dacă, în general, iubirile se trivializează prin consum, în această carte este vorba despre o poveste de dragoste care s-a trivializat, tocmai pentru că nu a fost consumată”.

Dar, pentru că o carte nu se povesteşte, ci se citeşte, şi, pentru a aduce puţină lumină asupra “Secretului”, vom cita din Epilog: “Astăzi, un autor oarecare s-a eliberat… Şi probabil va putea să doarmă liniştit, pentru că personajele nu-i mai zbiară în ureche, atunci când liniştea coboară între cei patru pereţi care reprezintă, acum şi întotdeauna, singura lui zonă de confort. Secretul personajelor, mărunt în esenţă, dar captivant prin tulburările interioare pe care el le-a presupus, a devenit ceea ce trebuia să fie de la bun început: o spovedanie. Şi autorul ştie că personajele lui s-au eliberat de durere, pentru că durerile mărturisite sunt pe jumătate iertate”.

Evenimentul de lansare a romanului “Secretul” a avut loc la Centrul Cultural din Alexandria, condus de Elena Popa, bucurându-se de un public numeros. Astfel, alături de prietenii de suflet ai autoarei, s-au aflat şi oficialităţi, precum primarul municipiului Alexandria Victor Drăguşin, viceprimarul Dan Popescu, administratorul municipiului Ştefan Tăbăcitu, oameni politici, precum Florin Titirişcă, Eugen Pîrvulescu, Adrian Florescu, George Drăghici, dar şi prieteni din mediul virtual; de menţionat că tocmai comunităţii on-line a ţinut Carmen Dumitrescu să mulţumească în mod special pentru susţinere şi pentru că de acolo “s-a dat startul” Secretului. Atmosfera deosebită a fost întărită şi de un moment artistic de excepţie, prin recitalurile susţinute de Trupa Arhaic şi de cantautorul Ion Popa, un bun prieten de-al scriitoarei, dar şi de cuvintele rostite de criticul literar Ana Dobre: “Tânăra scriitoare spune febril o poveste de dragoste între două personaje, nenumite, arhetipale, aşadar, un El şi o Ea care nu pot, prin iubire, să acceadă la absolut şi ratează, astfel, şansa unei mari împliniri”.

Să mai spunem că “Secretul” a apărut la Editura Tele Media Pres, într-o prezentare grafică deosebită. (A.N.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.