Politic

Un scenariu ştiinţifico-fantastic ar putea deveni realitate – Marin Almăjanu şi Teodor Niţulescu ar putea colabora pentru pregătirea prezidenţialelor

big_almajanu_marinCarmen Dumitrescu

Transformările de la nivel central, constând în pregătirea unei alianţe între PNL şi PDL, vor avea, cu certitudine, şi consecinţe la nivel local şi judeţean. Însă, pentru cei care cunosc situaţia politică din Teleorman, o alianţă a Dreptei, aşa cum s-a dezvoltat ea la nivel judeţean, este un demers de-a dreptul nefiresc. Este cunoscută, pe de o parte, vechea şi buna colaborare a PSD-ului cu PNL-ul şi atitudinea reciproc favorabilă a celor două partide în consiliile locale şi în Consiliul judeţean.

De altfel, şi majoritatea prieteniilor s-au legat tot pe aceste fundamente, astfel că PNL Teleorman n-a avut niciodată perspectiva unei colaborări cu cei din PDL, pe care au încercat să-i marginalizeze prin toate mijloacele posibile. Iată, însă, că tendinţele de la nivel central ar putea să apropie cele două tabere politice în vederea pregătirii alegerilor prezidenţiale şi, astfel, se va putea discuta despre o colaborare a lui Teodor Niţulescu cu Marin Almăjanu, idee care, cu certitudine, nu place niciunuia dintre cei doi. Problemele ar putea apărea şi la nivelul fiecărei localităţi în parte şi aici ne putem gândi la ambiţiile lui Florin Titirişcă, personaj politic interesant până acum, care ar putea fi forţat de împrejurări să dea mâna cu Ică Calotă în vederea realizării scopului partidului, care se va separa, din acel moment, de scopul personal al lui Titirişcă: câştigarea localelor din 2016.

Aceste mutări politice vor decurge, probabil, greu la nivelul judeţului Teleorman. Liberalii de la nivel judeţean discută subiectul cu o oarecare lipsă de convingere, ei precizând că aşteaptă decizii finale pe care să le discute şi nu simple ipoteze de lucru. Cât despre democrat-liberali, aceştia refuză să comenteze subiectul până la stabilirea certă a obligativităţii colaborării în teritoriu. Cert este că o astfel de alianţă în Teleorman nu e convenabilă cu adevărat pentru niciuna dintre tabere. În plus, dacă alianţa se încheie, vom avea de-a face şi cu probleme la nivelul luării deciziilor în Consiliul Judeţean şi în consiliile locale, pentru că atunci votul opoziţiei ar cântări mult mai mult decât în prezent şi, în anumite locuri, el ar putea fi majoritar. Va fi foarte interesant de văzut cum va funcţiona o alianţă a Dreptei în Teleorman, dacă ea se va face şi, mai ales cum va funcţiona relaţia dintre liderii liberali şi cei democrat-liberali, în contextul în care până acum, cele două partide s-au simţit nevoia firească de a comunica şi de a lucra, pe baze ideologice comune, la realizarea unor proiecte pentru teleormăneni.

One Comment

  1. un alegator

    Singur lucru bun care va avea rezultate ar fi ca PNL sa se curete de oamenii duplicitari-la nivel de judet oameni tip Calota Ica,Mocanu,Dan Popescu s.a.m.d. si sa mearga singuri in alegeri urmand politica lui Mircea Diaconu !!!!!!!
    PDL ESTE BANDIT PANA PESTE CAP !!!!!!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.