Sport

Un scandal de final de sezon – CS Vişina Nouă riscă să fie retrogradată!

Cu două etape înainte de finalul campionatului seria a 3-a, Liga a 3-a, o ştire vine să bulverseze lupta din zona retrogradării: echipa CS Vişina Nouă riscă o depunctare de 9 puncte! Aceasta este soluţia conform regulamentului pe care care o poate lua comisiile federale, în cazul analizării situaţiei clubului din Vişina Nouă, cel care se face vinovat de lipsa echipelor de juniori. Un site de sport din judeţul Ilfov a aruncat bomba, iar cazul se pare că a fost bine gândit, îndeosebi de oficiali ai clubului FC Voluntari, direct interesaţi de “problema” echipei din Olt! Despre ce este vorba, este foarte simplu.

Conform ROAF, «cluburile din Liga a 3-a trebuie să participe în campionatele de juniori C, D şi E (minim 3 echipe), în caz contrar echipa de seniori urmând a fi penalizată cu 9 puncte în campionatul Ligii  a 3-a»; această literă de regulament au găsit-o oficialii din Voluntari, care le-au suflat pontul federalilor. iar greşeala avea să fie recunoscută inclusiv de conducerea echipei din Vişina Nouă. „Avem un protocol cu CSS Corabia, însă nu ştiu dacă este regulamentar. S-a trezit şi Voluntariul în ultimele etape… E mâna lor! N-au valoare pe teren şi, dacă au influenţă, schimbă punctajul de pe gazon. Să stea liniştiţi şi să nu ne mai promită nimic… Retrogradăm noi şi rămân ei”, a spus Marcel Ploae, antrenor principal la Vişina Nouă. Problema majoră este legată de faptul că acele grupe de juniori nu activează cu numele CS Vişina Nouă, iar conform regulamentului echipa în cauză este pasibilă de sancţiune.

Din aceeaşi sursă, a rezultat faptul că deja FRF a luat la cunoştinţă despre abaterea în care se află clubul din judeţul Olt, astfel că rămâne doar formalitatea sancţionării acestuia. Iar echipa Vişina Nouă ar rămâne doar cu 18 puncte în cont, şi nu 27 cât are în prezent.

De depunctarea echipei din Vişina Nouă ar putea profita şi FCM Alexandria, echipă aflată pe locul 12 (la 3 puncte în spate), care, dacă ar termina la egalitate de puncte cu echipa din judeţul învecinat, este avantajată de rezultatele jocurilor directe.

Iată cum ar arăta partea inferioară a clasamentului seriei a 3-a, Liga a 3-a, dacă echipa din Olt ar fi depunctată de FRF:

9. FC Voluntari               22      5        10      7        26-25 25 (-8)

10. CS Vişina Nouă         22      6        9        7        30-25 18 (-6)

11. CS Tunari                 21      4        5        12      27-51 17 (-13)

12. FCM Alexandria        22      3        6        13      24-41 15 (-18)

13. Concordia II Chiajna 22      2        6        14      17-51 12 (-21)

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.