Sport

Un proiect de anvergură – Alexandria va avea o sală nouă, cu 1400 de locuri!

Anunţata modernizare/reabilitare a Sălii Polivalente din Alexandria va demara în scurt timp, conform anunţului făcut de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar noua Sală Polivalentă din Alexandria, va fi gata în 2016 ( nu s-a precizat luna în care trebuie finalizate lucrările). Interesant este faptul că noua sală va avea 1400 locuri, din care 100 la categoria VIP, iar suma totală care va fi alocată lucrărilor respective este de 20.500.000 lei (aproximativ 4,5 milioane euro). Singura problemă care se pune, pentru toată perioada cât vor avea loc lucrările respective, este sala în care vor disputa jocurile oficiale echipele de performanţă din Alexandria, care în prezent îşi dispută jocurile de pe teren propriu în Polivalentă. Dar, la începutul anului 2017 în Alexandria va fi o sală polivalentă modernă.

Această lucrare face parte din o serie de 52 lucrări care vor fi demarate în 2015 de ministerul respectiv le are în proiect, conform anunţului făcut de MDRAP.

«În total, în 2015 vom finanţa 52 de obiective, în valoare de 100 de milioane de euro: 18 pentru sportul de performanţă (85,797 milioane de euro) şi 34 pentru sportul de masă (17,208 milioane de euro). Pentru sportul de performanţă, în 2015 vom demara lucrările la 18 obiective: 5 complexuri sportive, 6 săli polivalente, 6 bazine de înot, din care 2 olimpice şi 4 de polo, şi 1 patinoar artificial, în Bucureşti, Craiova, Tg.Jiu, Constanţa, Sf.Gheorge, Voluntari, Slatina, Alexandria, Arad, Brăila, Optopeni, Focşani şi Tg. Secuiesc. De toate acestea vor beneficia peste 2.600.000 de cetăţeni. Tot în 2015 vom mai aproba documentaţii tehnico-economice pentru alte minimum 10 obiective».

 

Stadionul se amână, deocamdată

Al doilea obiectiv major care este vizat privind reabilitarea şi modernizarea în Teleorman, respectiv Stadionul Municipal din Alexandria, se pare că deocamdată stagnează. Cauza principală a acestei amânări a lucrărilor este legată de anumite probleme legate de situaţia cadastrală a terenului, care se pare au întârziat proiectul din punct de vedere al documentelor. Dacă se va continua, sau nu, acest demers, în cursul anului 2015, rămâne de văzut.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.