Politic

Un profesor care decide votul în Consiliul local Piatra

Constantin-FilipIoan DUMITRESCU

Profesorul de educaţie, fizică, sport şi sănătate, cum îi place să se prezinte, Constantin Filip, pietrean get-beget, încearcă să lămurească cum e cu fuziunea Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) cu Partidul Mişcarea Populară, formaţiune politică condusă de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. Astfel, Constantin Filip, secretarul general al UNPR Teleorman, afirmă că la Bucureşti, în ziua în care PMP a avut un congres extraordinar, în aceeaşi zi şi UNPR a avut o conferinţă naţională, după care ambele formaţiuni politice s-au întâlnit într-o şedinţă comună, la care au participat peste 400 de delegaţi ai ambelor partide, şi la care s-a votat în unanimitate pentru fuziunea ambelor partide, profesorul Filip declarând că a votat în favoarea fuziunii respective. Fuziunea nu are însă efecte, întrucât nu a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti, drept pentru care nu există, deocamdată. Mai mult decât atât, pe data de 16 septembrie, la Tribunalul Bucureşti se vor judeca contestaţiile mai multor organizaţii judeţene din ţară care au solicitat anularea deciziei de fuziune dintre PMP şi UNPR.

În Teleorman, liderii UNPR, preşedintele Organizaţiei judeţene, Florică Mara, preşedintele Organizaţiei municipale Alexandria, Samuel Calotă, secretarul general, Constantin Filip, nu s-au întâlnit cu preşedintele PMP Teleorman, Adrian Florescu. După anunţul fuziunii UNPR cu PMP, Florică Mara a anunţat că se retrage din politică, Samuel Calotă este derutat, deputatul UNPR Alin Bucur a anunţat că va păstra în continuare însemnele partidului la cabinetul său parlamentar, iar secretarul general Constantin Filip anunţă că este în continuare progresist. Referindu-se la preşedintele UNPR Valeriu Steriu, profesorul Constantin Filip afirmă că acesta este un om valoros, dar de cu totul altă factură decât fostul preşedinte Gabriel Oprea, care este un om plin de caracter, cu o altă educaţie şi cu o altă cultură. Referindu-se la viitorul Executiv care va urma după Guvernul interimar condus de primul ministru Dacian Cioloş, profesorul Filip susţine că este necesar un Guvern politic, care să fie dat de o majoritate politică consolidată din Parlamentul României, un Guvern politic având o altă responsabilitate în faţa electoratului, şi putând fi tras la răspundere de către alegători prin procedura votului. Amintind despre ziua alegerii preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman în persoana social-democratului Adrian Ionuţ Gâdea – preşedinte al Organizaţiei judeţene a PSD-ului, Constantin Filip susţine că preşedintele Liviu Nicolae Dragnea i-a mulţumit personal pentru sprijinul în alegerile locale din 5 iunie.

Referindu-se la viaţa politică şi socială din comuna Piatra, profesorul Constantin Filip aminteşte faptul că primar este pesedistul Dănuţ Chera, iar în Consiliul local sunt 6 consilieri PSD, 5 PNL, 1 PMP şi unul UNPR, respectiv domnia sa. De regulă, consilierul local PMP votează alături de liberali, în felul acesta lui Constantin Filip revenindu-i rolul de a înclina balanţa ori spre PSD ori spre PNL. Constantin Filip aduce multe acuze primarului Dănuţ Chera, pe care îl învinuieşte şi de faptul că acesta ar fi deturnat un miliard de lei subvenţie de la APIA pentru Asociaţia Crescătorilor de Animale, care a fost luată de primărie. De asemenea, profesorul Filip declară că a făcut mai multe demersuri pentru atragerea unui investitor de la o societate comercială pentru construirea unei benzinării în Piatra, care va satisface necesităţile de benzină, motorină şi gaz lichefiat ale pietrenilor, dar şi ale locuitorilor din Lisa şi Viişoara, benzinăria respectivă urmând a fi construită numai cu forţă de muncă din Piatra şi creând cel puţin patru locuri de muncă pentru pietreni. Totodată, Constantin Filip susţine că în perioada 24-29 septembrie se va întâlni cu reprezentanţi ai Camerei de comerţ şi industrie din China pentru negocieri privind produsele agricole şi procesarea produselor animaliere.

3 Comments

  1. Unde rezista mai nea Trifane intr-un partid si o alianta ne aleasa de nimeni! Ne mai auzim dupa alegerile din iarna! Vad ca inca visezi si te intrebi de ce nu te mai ia nimeni in seama!

  2. Sa nu te lasi,d-le profesor,,,,,bafta in hatisul
    politic plin ci hiene politice,,,,,,unde tu esti o alta hiena ….

  3. Sa nu te lasi,d-le profesor,,,,,bafta in hatisul
    politic plin ci hiene politice,,,,,,ma bucur ca
    rezisti inca, ,,,cu stima,,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.