Social

Un nou termen pentru finalizarea Cinematografului 3D din Alexandria

investitii3Monica DUMITRESCU

Cinematograful 3D amenajat în incinta Casei de Cultură, al cărui termen de finalizare a fost amânat de mai multe ori pe parcursul celor aproximativ trei ani de la iniţierea proiectului, ar putea fi gata până la sfârşitul lunii aprilie 2016. Cel puţin aşa susţine constructorul care se ocupă de lucrările de amenajare a acestui obiectiv. Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a efectuat, luni, 14 martie, o vizită pentru evaluarea stadiului lucrărilor la această investiţie.

“Este un proiect la care eu am ţinut foarte mult, oraşul ţine foarte mult, dar, din păcate, acest proiect a fost extrem de greu de pus în practică. Din păcate, proiectantul a plecat din ţară şi a trebuit să-şi însuşească altcineva partea de proiectare. Au fost găsite soluţiile tehnice necesare pentru a avea o ventilaţie corespunzătoare şi acum termenul va fi puţin decalat, probabil la jumătatea lunii aprilie. Nouă ne mai trebuie două – trei săptămâni pentru a perfecta documentele cu furnizorii de filme, aici este o adevărată industrie, aşa că sper ca de Paşte, anul acesta, să inaugurăm Cinematograful.

Asigur pe toată lumea de bunăvoinţă, din păcate, nu a fost vorba numai de proiectare, formele birocratice sunt din ce în ce mai greu de realizat”, a explicat primarul Victor Drăguşin.

Acesta a mai precizat că imediat ce constructorul va finaliza lucrările vor fi amplasate fotoliile şi echipamentele de proiecţie care au fost achiziţionate în urmă cu aproximativ trei ani. Cinematograful va avea 80 de locuri. “Sper să fie suficiente, oricum putem mări numărul de proiecţii dacă vor fi spectatori mai mulţi. Majoritatea proiecţiilor vor fi în 2D, pentru că nu există foarte multe proiecţii 3D, dar vor fi şi 3D”, a adăugat Drăguşin.

Chiar dacă cinematograful nu este încă gata, regulamentul de funcţionare a acestuia a fost aprobat de ceva vreme în Consiliul local. Potrivit documentului adoptat, sala de cinema va fi deschisă de luni până vineri, de la orele 18.00, şi va avea o singură proiecţie. În zilele de sâmbătă şi duminică, sala va avea două proiecţii, de la ora 9.00 şi de la ora 17.00.

Preţul biletului unui film 2D va fi de 10 lei, iar pentru un film 3D, de 15 lei. Ochelarii 3D vor costa 10 lei şi, potrivit regulamentului de funcţionare a sălii de cinema, vor putea fi păstraţi şi refolosiţi. Închirierea sălii care are o suprafaţă utilă de 101,6 m.p. şi 80 de locuri costă 200 de lei pe oră.

Valoarea totală a investiţiei este de 305.810 lei, sursa de finanţare fiind bugetul local.

Potrivit primarului Victor Drăguşin, amenajarea unui cinematograf 3 D în incinta Casei de Cultură din municipiul Alexandria este doar o parte dintr-un proiect ce vizează redarea acestui edificiu alexăndrenilor. Proiectul mai cuprinde reamenajarea sălii mari de spectacole şi altor 6 săli multimedia, precum şi a unei grădini de vară pe acoperiş.

“Acest ansamblu de care discutăm intră într-un proiect major de reabilitare a Casei de Cultură, proiect finanţat prin Compania Naţională de Investiţii. Suntem în faza de aprobare la minister. Valoarea reabilitării Casei de Cultură se ridică la 8 milioane de Euro.

Sper să devină un obiectiv pentru alexăndreni şi localităţile din jur, un obiectiv, nu neapărat cultural, dar un punct de atracţie pentru tineri”, a mai declarat primarul Drăguşin.

One Comment

  1. Ar fi o veste minunata daca, macar de data aceasta, s-ar respecta termenul de finalizare al cinematografului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.