Economie

Un nou pas pentru relizarea unui parc industrial la Alexandria

Monica DUMITRESCU

După ce Primăria municipiului Alexandria a finalizat planul urbanistic zonal pentru realizarea unui parc industrial şi raportul de mediu pentru acest obiectiv, urmând să fie supuse dezbaterii publice la începutul lunii martie 2017, Consiliul local al municipiului a aprobat joi, 26 ianuarie 2017, asocierea Municipiului Alexandria cu SC. Administraţia Străzilor, Construcţii Edilitare SRL pentru constituirea societăţii comerciale cu răspundere limitată “Parc Industrial Alexandria”.

Societatea nou înfiinţată se va ocupa de realizarea obiectivului. Potrivit proiectului aprobat, participarea la asociere va consta în 99% aportul Municipiului Alexandria şi 1% aportul SC A.S.C.E. SRL.  Capitalul social subscris şi vărsat este de 1.000 lei, divizat în 100 părţi sociale, numerotate de la 1 la 100, a câte 10 lei fiecare, reprezentând aportul Municipiului Alexandria de 990 lei, respectiv aportul SC Administraţia Străzilor, Construcţii Edilitare SRL de 10 lei.

Realizarea unui parc industrial la Alexandria este un proiect mai vechi şi reprezintă unul dintre cele mai importante obiective ale primarului Victor Drăguşin pentru acest mandat. Obiectivul va fi amplasat în extravilan, în partea estică a municipiului Alexandria, spre centura ocolitoare a oraşului. Potrivit autorităţilor locale, prin realizarea acestui obiectiv se urmăreşte valorificarea zonei şi dezvoltarea economică, terenul pe care se va realiza fiind în vecinătatea zonei comerciale a localităţii.

Conform planului, accesul pe suprafaţa de teren de peste 18 hectare se va face din DN 6. Deşi proiectul este în stadiu incipient, autorităţile locale speră să atragă pe plan local firme cu capital românesc sau străin pentru comercializarea utilajelor agricole, a materialelor de construcţie ori prelucrare a produselor agricole.

One Comment

  1. ”Toate-s vechi si noua toate…”…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.