Eveniment

Un nou lot de echipamente de protecție a ajuns în Teleorman

Peste 4.400 de măști cu diferiți factori de protecție și combinezoane, precum și 30 de litri de dezinfectant de nivel înalt (TP2), pentru suprafețe și instrumentar medical fac parte din lotul repartizat județului Teleorman în perioada 26-29 martie.

Autoritățile județene transmit că este vorba despre 2.810 combinezoane de protecție, 820 de măști tip FFP2 și 800 de măști tip FFP3, dar și 30 de litri de dezinfectant de nivel înalt (TP2), pentru suprafețe și instrumentar medical, care vor ajunge la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Serviciul Județean de Ambulanță, Spitalul Județean de Urgență Alexandria, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență, Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Municipal „Caritas” Roșiorii de Vede, până pe data de 31 martie.

“Acestea vor fi utilizate de către personalul medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină”, transmite Prefectura Teleorman.

La începutul săptămânii, alte 1.200 de echipamente medicale, incluzând măşti cu diferiţi factori de protecție şi combinezoane, au fost repartizate în Teleorman, dintr-un prim lot achiziţionat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Echipamentele au fost achiziționate de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.