Eveniment

Un nou “job” la modă / Pentru 1000 euro/lună, tinerii alexăndreni fură pe internet

În mai toate cercetările de piaţă, Teleormanul este cotat ca fiind unul dintre cele mai sărace judeţe din ţară. Un judeţ cu mulţi asistaţi social, cu şomeri, cu muncitori mai prost plătiţi decât în alte zone ale ţării. În mod contrastant cu această situaţie, avem cârciumi cu ştaif şi maşini scumpe, cele mai multe dintre ele conduse de tineri, care nu au lucrat nici măcar o zi în câmpul muncii. Şi nici de la părinţii,  unii asistaţi social, iar alţii muncitori în schimburi, nu le au! Aceiaşi tineri fac petreceri cu manelişti celebri, care, pentru banii primiţi, de ordinul miilor şi zecilor de mii  la o chermeză, le compun chiar şi melodii. Ei bine, tinerii despre care vorbim sunt hoţii moderni. Ei nu mai fură în pieţe şi autobuze, din buzunare, ci pe internet, pe diverse site-uri de vânzări, unde postează de la autoturisme şi electrocasnice până la clădiri, la preţuri mult sub piaţă. Cer un avans de 10-15% pentru rezervare, iar după ce îl încasează, închid contul, oricum fals. Pentru că şi produsele vândute sunt fictive. În plasa lor cad cetăţeni din SUA, Canada, Australia etc.

La început, lucra fiecare de capul lui. De-a lungul timpului însă, s-au creat adevărate grupări. Există, de regulă, un lider pentru care lucrează 2-3 sute de tineri, între 16 şi 25 de ani, aşa-numitele “săgeţi”. Unii se ocupă de postarea anunţurilor, alţii comunică cu victimele, alţii scot banii, iar alţii îi transportă. Toţi primesc procente sau, mai nou, unii îşi plătesc oamenii cu salariu fix – cca. 1000 euro pe lună.

Datoria liderului este cea mai importantă. El trebuie să afle ponturile, noutăţile din branşă şi să găsească locurile din care să se lucreze. Mai nou, în opţiunile lor au fost incluse state din fosta Uniune Sovietică, dar şi Bulgaria, alături de ţările de peste ocean.

De-a lungul timpului, mulţi dintre ei au fost arestaţi, însă puţini condamnaţi şi şi mai puţini au rămas fără bunurile obţinute din banii furaţi. Drept pentru care, această practică a devenit sport naţional, iar Teleormanul joacă în prima ligă. Ba chiar, ne batem la primul loc.

Cine sunt ei, de fapt? Ei bine, uitaţi-vă în stânga şi în dreapta, şi cel puţin unul ar putea fi.

5 Comments

  1. Decat sa fii sluga lui Dragnea pe 6 mil mai bine la furat.sa nu iesiti din casa alexandreni ca va fute…

  2. Cetatean

    Articolul punctează bine. Sunt ușor de găsit acești indivizi. Ca și multe vulcanizări ilegale, funcționează în ignoranța autorităților, deocamdată. Dar poate poliția economică s-o apuca de curățenie.

  3. 😂😂😂 chiar asa pe fata…☹️

  4. Judetul E CONDUS DE DRAGNEA BA .CE VA MAI VAITATI HUOOOOOOO

  5. S-au saturat de locurile de munca ale Chistocarului de Dragnea ,si s-au apucat de furat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.