Eveniment

Un nou concurs pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general adjunct şi director al Casei Corpului Didactic Teleorman

Monica DUMITRESCU

Ministerul Educaţiei organizează un nou concurs pentru ocuparea unei funcţii vacante de inspector şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman şi a funcţiei vacante de director la Casa Corpului Didactic Teleorman, după ce la concursul organizat în acest sens, la începutul lunii iunie 2016, niciun candidat nu a promovat. Concursul se va desfăşura în a doua parte a lunii septembrie 2016.

După eşecul Cristianei Savu Piper la concursul din iunie 2016, în locul ei, pe postul de inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Teleorman a fost numită, începând cu 22 iunie, prof. Iuliana Stancu. Tot atunci a fost schimbată din funcţia de director al Casei Corpului Didactic Teleorman, prof. Monica Cristea, care nu a participat la concursul organizat de Ministerul Educaţiei anul acesta. Postul este ocupat în prezent de prof. Cristian Popescu.

Pentru a putea rămâne pe posturile pe care au fost numiţi în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, atât Iuliana Stancu, cât şi Cristian Popescu trebuie să se înscrie şi să promoveze concursul din septembrie. În caz contrar, conform metodologiei, şi aceştia vor fi schimbaţi.

La concurs se poate înscrie orice dascăl care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional; este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă; este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor; are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani; a obţinut calificativul “foarte bine” în ultimii 5 ani şcolari încheiaţi şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; are recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs; nu a desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, conform prevederilor art. 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare; la data susţinerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.