Sport

Un mic scandal la competiţia amicală de Ziua Fotbalului

Cu ocazia Zilei internaţionale a fotbalului – Grassroots – AJF Teleorman a organizat o competiţie fotbalistică amicală, pe terenul din Peco. La eveniment au participat patru echipe, care au prezentat sportivi născuţi în 1998 şi mai tineri, iar nivelul întrecerii se poate spune că a fost destul de ridicat. Deşi a fost vorba de o întrecere cu caracter amical – de fapt, acesta a fost mesajul pe care l-au transmis organizatorii, prin desfăşurarea unor asemenea competiţii, de încurajare a mişcării, în general – n-au lipsit şi evenimentele mai puţin plăcute. Astfel, finala competiţiei şi-au disputat-o cele mai bune echipe din judeţ la această categorie de vârstă – CSS Alexandria (antrenor Justi Rizea) şi CSS Turnu Măgurele (antrenor Ionuţ Babadac), care s-a vrut şi o revanşă pentru turneni după pierderea titlului judeţean. Deşi a fost vorba de un joc cu caracter amical, la care arbitru a fost delegat un tânăr alexăndrean, patimile se pare că au fost mari. Iar antrenorul turnenilor, Ionuţ Babadac, se pare că n-a ţinut cont în nici un fel de conjuncturile respective, şi, supărat pe arbitraj, a retras pur şi simplu echipa de pe teren. Sigur, această măsură a fost completată de cuvintele “de rigoare”, jignirile şi injuriile la adresa arbitrului (altfel, un tânăr arbitru, I. Ştefan din Alexandria, care a arbitrat gratis acel turneu), după cum avea acesta să declare ulterior. Iar supărarea lui Ionuţ Babadac este cu atât mai de neînţeles, cu cât el însuşi este arbitru – sigur, la un eşalon superior, dar acest lucru nu-i permite în nici un caz să jignească alţi colegi de-ai lui, fie şi dacă ar avea dreptate. Pentru că, din postura lui, nu îşi poate permite să se comporte astfel cu colegi de breaslă, şi nici să arate copiilor modul în care să se comporte atunci când sunt nemulţumiţi de arbitraj.

La finalul competiţiei, AJF Teleorman a oferit premii laureaţilor premii, acordate de FIFA şi transmise către fiecare asociaţie la nivel judeţean.

Clasamentul final al competiţiei fotbalistice care a marcat Ziua internaţională a fotbalului, Grassroots, a fost următorul: 1. CSS Alexandria, 2. CSS Turnu Măgurele, 3. Phoenix Alexandria, 4. Atletico Roşiorii de Vede.

Bogdan Pană

One Comment

  1. cititor

    Trebuie remarcat ca turnenii au iesit in ultimul minut de joc la scorul de 1:0 pentru css

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.