Social

Un liceu din județ are rată de promovare zero la simularea pentru examenul de Bacalaureat/ Alte șase au rata de promovare sub 20%

Niciun elev al Liceului Tehnologic General „David Praporgescu” din Turnu Măgurele nu a reușit să obțintă, la simularea pentru examenul de Bacalaureat, medie mai mare de 6, astfel că rata de promovare a unității școlare este zero. La simulare s-au înscris, din unitatea de învățământ menționată, 43 de candidați.

Nici Liceul Tehnologic „Andrei Șaguna” Botoroaga nu stă prea bine, aici dintre cei 14 candidați înscriși au fost obținute numai trei note mai mari de 5, iar rata de promovare este de 8.33%

Informațiile au fost date publicității de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, instituție în cadrul căreia au fost analizate rezultatele obținute de elevii de clasa a XII-a la simularea pentru examenul de Bacalaureat și au fost adoptate măsuri de remediere a situației.

Potrivit datelor furnizate, cea mai mare rată de promovare la simularea examenului de Bacalaureat a fost înregistrată la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, respectiv de 85.58%. De asemenea, în topul liceelor cu o rată de promovare crescută la simularea examenului de Bacalaureat sunt și Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” (cu o rată de promovare de 79.96%) și Colegiul Național „Unirea” Turnu Măgurele (cu o rată de promovare de 72.24%).

În schimb, rate mici de promovare la evaluarea pentru examenul maturității au fost înregistrate la Liceul Teoretic Piatra (10.14%), Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Alexandria (11.94%), Liceul Tehnologic Drăgănești Vlașca (12%), Liceul Tehnologic „Sf. Haralambie” Turnu Măgurele (18.52%), Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Roșiori de Vede (19.61%).

Pentru simularea examenului de Bacalaureat – probele scrise, care a avut loc la finalul lunii martie, la nivelul județului au fost organizate 19 centre de examen, fiind înscriși un număr de 2.188 de candidați.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.