Eveniment

Un inspector principal şi doi agenţi de la IPJ Teleorman, trimişi în judecată pentru luare de mită şi şantaj

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată unui inspector principal şi a doi agenţi şefi din cadrul IPJ Teleorman pentru şantaj şi luare de mită.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie- Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman.

Astfel, C.C., ofiţer de poliţie judiciară, cu gradul de inspector principal de poliţie în cadrul IPJ Teleorman, Poliţia Oraşului Videle, Compartimentul Poliţie Rutieră, a fost arestat preventiv pentru două infracţiuni de luare de mită, instigare la infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi şantaj.

G.B., agent şef principal în cadrul IPJ Teleorman, Poliţia Oraşului Videle, Compartimentul Poliţie Rutieră, este acuzat de luare de mită, iar C.T. de abuz în serviciu.

Mai precis, pe 16 şi 17 octombrie 2012, C.C. l-a determinat pe C.T. şi pe unii inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transport Rutier să nu constate şi să nu aplice sancţiuni contravenţionale (amenzi în cuantum de 28.000 lei) unor persoane care efectuau servicii de transport persoane şi de marfă fără a respecta prevederile legale în domeniu.

Pe 23 octombrie 2012, tot C.C., împreună cu G.B au pretins şi primit de la un conducător auto –investigator sub acoperire, suma de 300 lei cu titlu de mită pentru a nu-i aplica o sancţiune contravenţională pentru încălcarea normelor Codului rutier.

De asemenea, în cursul lunii noiembrie 2012, ofiţerul de poliţie judiciară C.C. a pretins şi primit de la trei persoane foloase materiale necuvenite (ex. material lemnos, motorină) în valoare totală de aproximativ 900 lei pentru a favoriza o persoană cercetată pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă şi pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale altor persoane.

În plus, pe 23 octombrie 2012, acelaşi ofiţer de poliţie a constrâns o persoană să îi dea o sumă de bani pentru achiziţionarea unei cantităţi de benzină, ameninţându-l că, în caz contrar, nu va putea trece prin localitatea Videle cu autovehiculul fără a fi supus controlului şi sancţionării de către lucrătorii de poliţie rutieră.

Pe 28 noiembrie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor trei reprezentanţi ai IPJ Teleorman, iar pe 7 decembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus arestarea preventivă a lui C.C. pe un termen de 29 de zile, măsură ce a fost prelungită.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.