Eveniment

“Un incendiu se poate stinge cu o găleată de apă sau cu zece maşini de pompieri, depinde când ajungi la el” – Marius Stancu, şeful ISU Teleorman

Monica DUMITRESCU

Redimensionarea şi reaşezarea subunităţilor ISU în teritoriu pentru scurtarea timpului de răspuns şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru pompieri sunt principalele ţinte ale noului inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “A. D. Ghica” Teleorman, Marius Stancu, în cazul în care va fi confirmat în această funcţie prin promovarea concursului ce va avea loc în data de 23 noiembrie 2016, la care deocamdată nu s-a decis să se înscrie.

Marius Stancu a fost numit la conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, începând cu data de 5 octombrie 2016 până la organizarea concursului pentru ocuparea acestei funcţii, după ieşirea la pensie a colonelului Liviu Sorinel Sandu.

Noul şef al ISU Teleorman a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, organizată la aproximativ o lună de la preluarea funcţiei, principalele probleme pe care le-a identificat în această instituţie, dar şi câteva dintre soluţiile pe care le propune pentru remedierea acestora.

“Am avut timp să-mi fac o idee asupra a ceea ce înseamnă ISU Teleorman, am reuşit să ajung în toate subunităţile, să discut cu o mare parte din oameni, să văd ceea ce se găseşte aici şi, cu siguranţă, ştiu unde trebuie să ajungem. În judeţul Teleorman îşi desfăşoară activitatea aproximativ 600 de pompieri. Un incendiu se poate stinge cu o găleată cu apă sau cu zece maşini de pompieri. Depinde cât de repede ajungi la el. Este foarte important să ajungem în primele minute. În judeţul Giurgiu am reuşit în cinci ani de zile să revoluţionăm sistem de gestionare a situaţiilor de urgenţă . Forţele ISU Teleorman sunt în şapte locaţii. Judeţul este foarte mare. Partea de nord este aproape neacoperită din punct de vedere al timpului de răspuns. Din analizele făcute, timpul mediu de răspuns al echipajelor de pompieri la nivelul judeţului Teleorman se află undeva între 25 şi 27 de minute, iar după această reaşezare cu ce am gândit noi aici se va ajunge la 15 minute, 16 minute”, a spus Marius Stancu.

În ce priveşte dotările, colonelul Marius Stancu consideră că Teleormanul stă foarte bine, însă condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea pompierii lasă de dorit.

“Teleormanul stă foarte bine ca şi dotări. S-au făcut foarte multe pe partea tehnică, dar nu vă ascund faptul că aici nu sunt nişte condiţii de muncă tocmai OK pentru pompieri. Dar voi merge la fiecare primar în parte şi cu siguranţă voi găsi înţelegere. Dotarea tehnică este la nivelul anului 2016. Dar pompierul trebuie să aibă posibilitatea să facă un duş, când vine de la intervenţii, un loc decent unde să ia masa, să aibă nişte spaţii decente pentru odihnă, atunci când este cazul. De când aveam cinci ani mă jucam în curtea aceasta. Nu s-au schimbat prea multe de atunci, pe aici”, a mai spus Marius Stancu.

Noul comandant al ISU va purta discuţii cu autorităţile locale pentru soluţionarea problemelor identificate la nivelul inspectoratului.

În perioada imediat următoare este luată în calcul acoperirea cu personal specializat o zonei din jurul comunei Talpa, înfiinţarea unui punct de lucru în comuna Drăgăneşti Vlaşca şi instruirea personalului din subordine privind tehnica din dotare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.