Eveniment

Un Halloween “altfel”

articolÎntr-un cadru deosebit, elevii şcolii “Mihai Viteazul” au dat o conotaţie inedită acestei sărbători occidentale. Halloweenul, anul acesta, a fost special, deoarece activitatea în sine a fost gândită pentru a oferi elevilor posibilitatea de a socializa, excluzând latura malefică pe care această manifestare o are în afară. Însoţiţi de dascălii lor, cu mic, cu mare, elevii au participat la o serie de activităţi cultural-educative care au încântat audienţa.

În debutul evenimentului, cu sprijinul “Al Event” – reprezentată de Alexandra Drăguţ, elevii au vizionat o piesă de teatru binecunoscută, “Prinţesa mofturoasă”, interpretată de actori profesionişti care au impresionat elevii prin arta lor de a interpreta şi de a transmite emoţiile aferente. Încărcaţi emoţional, prichindeii au participat la Parada costumelor, toţi impresionând prin maniera inedită de prezentare a ţinutelor.

Entuziasmaţi, elevii clasei pregătitoare A, coordonaţi de d-na învăţătoare Puchiu Doina şi ai clasei a IV-a A, îndrumaţi de d-na învăţătoare Cristici Valeria, au arătat pe scena Sălii de festivităţi că această sărbătoare poate fi trăită şi “altfel”.

De asemenea, elevii clasei I D, sub îndrumarea doamnei învăţătoare Năiţă Georgeta au desfăşurat un Festival al Fructelor şi Legumelor, în vreme ce clasele pregătitoare B şi C, coordonate de doamnele învăţătoare Necula Nicoleta şi Chircu Loredana au susţinut o serie de activităţi atractive pentru cei mici, dedicate evenimentului.

Toate clasele au fost decorate cu bun gust, graţie elevilor şi profesorilor care au înţeles că acest eveniment este, înainte de toate, un prilej de manifestare a laturii artistice şi creative.

În incinta şcolii, d-na profesoară Cristina Purcărea a realizat o expoziţie cu lucrările reprezentative ale elevilor, care a evidenţiat simţul artistic şi imaginaţia elevilor.

După-amiază, elevii ciclului gimnazial au participat, de asemenea, la o paradă a costumelor, dovedindu-şi, apoi, spiritul competitiv şi creativitatea în cadrul unor probe care au stârnit ropote de aplauze din partea publicului. Costumele au impresionat audienţa, desenele realizate de elevi s-au evidenţiat, dovlecii sculptaţi au atras toate privirile, astfel încât juriului i-a fost destul de greu să aleagă câştigătorii.

Doamna director, Elena Tecşor, a ţinut să le mulţumească tuturor pentru implicare şi pentru atitudinea pe care au avut-o vizavi de acest eveniment. A remarcat, de asemenea, ţinutele de bun gust ale participanţilor şi a oferit câştigătorilor diplome, cupe şi premii.

Consilierul educativ al şcolii, d-na profesoară Claudia Băjan a concluzionat că activitatea desfăşurată la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” a arătat că Halloweenul poate fi o sărbătoare în care frumosul, imaginaţia şi creativitatea îşi pot da mâna pentru a realiza lucruri minunate, într-o manieră paşnică, plină de armonie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.