Eveniment

Un grup infracţional din Olt racola persoane din 8 judeţe, printre care şi Teleorman, pentru exploatare sexuală şi cerşetorie în Italia şi Anglia

perchezitiiPoliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, format din 25 de persoane, specializat în traficul de persoane şi de minori, ce acţiona pe relaţia România – Italia – Marea Britanie.

În dimineaţa zilei de 8 mai 2013, poliţiştii din cadrul BCCO Craiova – SCCO Olt, au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, cu preocupări pe linia infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori. Au fost efectuate 23 de percheziţii domiciliare, pe raza mai multor localităţi din judeţul Olt, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat.
Potrivit unui comunicat al IGPR, din cercetările efectuate de către poliţiştii din cadrul BCCO Craiova – SCCO Olt şi procurori DIICOT a reieşit că, în perioada 2011 – 2013, membrii grupului infracţional organizat au racolat, transportat şi traficat, prin exploatare sexuală şi cerşetorie, în Italia şi Anglia, de peste 200 de victime, majore şi minore, din 8 judeţe printre care şi Teleorman, realizând venituri ilicite de peste 500.000 de euro.

“Persoanele identificate cu ocazia percheziţiilor domiciliare urmează a fi conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Olt, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale corespunzătoare. Faţă de membrii grupului infracţional organizat se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, fals intelectual şi fals privind identitatea”, se arată în comunicatul IGPR. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.