Social

Un elicopter va asigura asistenţa medicală de urgenţă în zona de sud, în cinci judeţe, printre care şi Teleorman

La videoconferinţa organizată de MAI cu ocazia constituirii Comandamentului de iarnă, au participat şi miniştrii Mediului şi Pădurilor şi Sănătăţii, Rovana Plumb, respectiv Raed Arafat, acesta din urmă precizând că, până la sfârşitul acestei săptămâni, va fi înfiinţat cel de-al 5-lea punct de salvare aeriană la Craiova, în colaborare cu Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul MAI, după cele existente la Mureş, Bucureşti, Iaşi şi Arad.

Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 126/2003 privind operarea, funcţionarea şi finanţarea asistenţei de urgenţă acordate cu elicopterele achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi repartizate operatorilor medicali, Institutul Clinic Fundeni şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a fost aprobată de guvern în data de 4 decembrie şi aprobă înfiinţarea bazei aeriene de salvare din Craiova prin repartizarea unui elicopter achiziţionat prin acord cadru de către Ministerul Sănătăţii.

Elicopterul va asigura asistenţa medicală de urgenţă în zona de sud a României, respectiv judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Teleorman, zone în care, din cauza configuraţiei geografice, transportul rutier şi accesul în mediul rural pentru salvarea vieţii şi pentru intervenţiile de urgenţă este foarte dificil.

Personalul medical care va asigura desfăşurarea în bune condiţii a acestei activităţi va proveni din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii. Personalul tehnic şi piloţii vor fi asiguraţi de către Inspectoratul General de Aviaţie (IVAG).

Operarea, funcţionarea şi finanţarea asistenţei de urgenţă acordate cu elicopterul sunt acoperite din fonduri de la bugetul de stat.

Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a încheiat procedurile pentru achiziţionarea unui număr de 6 elicoptere dotate pentru transportul pacienţilor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.