Social

Un elev al Şcolii “Ştefan cel Mare”, printre câştigătorii ECOlimpiadei

Proiectul educaţional ECOlimpiada elevilor şi-a desemnat cei 25 de câştigători, după cinci luni de activităţi intensive pe teme ecologice. Iniţiativa, aparţinând Eco-Rom Ambalaje şi susţinută de Ministerul Educaţiei Naţionale, s-a desfăşurat în perioada octombrie 2012- februarie 2013, implicând 15.600 de elevi de clasele a III-a şi a IV-a, din 161 de şcoli, din 23 de judeţe. Din Teleorman au participat mai mulţi elevi de la şcolile gimnaziale “Ştefan cel Mare”, “Alexandru Colfescu”, “Mihai Viteazul” şi nr. 5 din Alexandria, însă numai unul se află pe lista câştigătorilor. Este vorba despre Badea Sabin Codruţ, elev al Şcolii “Ştefan cel Mare” din municipiul reşedinţă de judeţ, care cu lucrarea “Brăduţul” a obţinut nota 9,228, clasându-se pe locul 8 la nivel naţional ceea ce îi asigură premiul al doilea.

ECOlimpiada elevilor este un demers complet, desfăşurat la nivel naţional, care integrează două componente. Prima componentă este cea didactică, aceasta urmărind educarea elevilor şi stimularea interesului lor faţă de procesul de colectare selectivă, ca mijloc de prezervare a mediului. În cadrul acestei etape, elevii au studiat, timp de două luni, manualul “Învăţăm să reciclăm ambalajele!”, alături de învăţătorii lor.

Manualul, disponibil atât în limba română, cât şi în limba maghiară, a fost realizat de Eco-Rom Ambalaje, împreună cu Ministerul Educaţiei, şi a fost sprijinit încă de la apariţia sa, în anul 2009, de Daciana Sârbu, europarlamentar, membră a Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară în Parlamentul European.

Cea de-a doua componentă a proiectului a constat într-un concurs pentru elevi, având ca scop dinamizarea procesului de învăţare prin stimularea competitivităţii la nivel şcolar, local şi naţional. În această etapă, elevii au realizat compuneri în care au dezvoltat creativ ideile desprinse din manual. Din fiecare clasă participantă, învăţătorii au ales cea mai potrivită compunere, conform regulamentului, care să participe în concurs, competiţia desfăşurându-se, în final, între 600 de elevi din toată ţara. Cele mai bune 25 de compuneri vor fi premiate cu aparatură multimedia. De asemenea, clasa şi învăţătorul de unde provine elevul câştigător vor fi premiaţi.

ECOlimpiada elevilor s-a desfăşurat în unităţile de învăţământ selecţionate cu ajutorul Inspectoratelor Şcolare Judeţene, din următoarele judeţe: Bucureşti, Argeş, Prahova, Slobozia, Constanţa, Tulcea, Vrancea, Iaşi, Neamţ, Bacău, Covasna, Braşov, Mureş, Cluj, Sibiu, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Gorj, Arad, Dolj, Teleorman, Hunedoara. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.