Social

Un elev al Liceului Teoretic „Marin Preda” din Turnu Măgurele a luat singura medie de zece din Teleorman la Evaluarea Națională

O singură medie de 10 a fost luată, la Evaluarea Națională din acest an, la nivelul județului Teleorman, potrivit rezultatelor publicate, marți, pe evaluare.edu.ro. Conform sursei citate, note maxime atât la Limba și literatura română, cât și la Matematică a reușit să obțină un absolvent de gimnaziu al Liceului Teoretic „Marin Preda” din Turnu Măgurele.

Următoarele trei medii din clasament, între 9.90 și 9.99, sunt ale unor elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Alexandria (9.95), Liceul Teoretic „Marin Preda” din Turnu Măgurele (9.92) și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Alexandria (9.90).

1.173 de candidați din județ din cei 1.955 înscriși la nivelul județului Teleorman au reușit să obțină medii mai mai mari sau egale cu 5, potrivit rezultatelor publicate pe evaluare.edu.ro.

Numele candidaților, ca și anul trecut, sunt anonimizate, iar elevii trebuie să introducă un cod primit la examen pentru a vedea ce note au luat la Limba română și Matematică.

Contestațiile se pot depune marți după ora 16.00 și miercuri, iar rezultatele finale ale Evaluării Naționale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișateduminică, 4 iulie.

Media generală obţinută la examenul de Evaluare Naţională 2021 are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a, restul de 20% fiind reprezentat de media generală a celor patru ani de gimnaziu.

Repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a va avea loc pe 24 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.