Eveniment

Un cinematograf 3D va fi inaugurat de Paşte la Alexandria

Monica DUMITRESCU

Promis de municipalitate cu mai mulţi ani în urmă, proiectul privind amenajarea unui cinematograf 3D în incinta Casei de Cultură a tot fost amânat din cauza litigiilor în care s-a aflat clădirea. Cum problema a fost rezolvată şi Casa de Cultură a fost câştigată de Primăria Alexandria în instanţă, primarul municipiului revine cu o nouă promisiune privind termenul de finalizare a cinematografului 3D.

“Am achitat echipamentele de proiecţie şi colegii de la Tehnic-Investiţii au sarcină scrisă de la mine ca, până la Paşte, să finalizeze lucrările de construcţii montaj. Asta înseamnă achiziţia de fotolii şi gradene realizate interior, sonorizare, ceea ce înseamnă pregătirea sălii pentru spectacol şi undeva în jurul Paştelui să avem proiecţii de film”, a declarat primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, în cadrul unei conferinţe de presă organizată marţi, 27 ianuarie 2015. Acesta a mai precizat că sala de cinema 3D amenajată în incinta Casei de Cultură va avea 50 de locuri, iar investiţia va fi gestionată de primărie.

“Filmele vor fi cumpărate de la dealerii autorizaţi să facă acest lucru. Înţeleg că e vorba de o taxă nu mare, de vreo 400 de euro pe an. Ne vom ocupa de acest cinematograf noi, adică instituţia primăriei. Noi vom gestiona, noi îl vom exploata şi veniturile vor intra la bugetul local. O să stabilim în cadrul şedinţei de Consiliu local cât va fi tariful, preţul de intrare. Numărul de spectacole pe zi îl vom stabili tot în Consiliul local”, a mai spus primarul Drăguşin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.