Social

“Un bun la timp dăruit, preţuieşte îndoit!” – campanie de ajutor pentru săraci, demarată de Primăria Roşiorii de Vede

Monica DUMITRESCU

Inspirată de proiectul “Ţi-e frig? Ia o haină! Vrei să ajuţi? Lasă o haină!”, derulat de liceenii de la Colegiul Naţional “Alexandru Dimitrie Ghica” în municipiul Alexandria cu puţin timp în urmă, Cristiana Savu Piper, viceprimarul municipiului Roşiorii de Vede, a iniţiat o campanie de strângere de bunuri, care vor fi dăruite, în pragul Sărbătorilor de Paşte, roşiorenilor cu posibilităţi materiale reduse.

“Mă întrebam dacă ne putem şi noi mobiliza într-o acţiune de suflet ca din puţinul fiecăruia să dăruim celor care au mai puţin şi au fost mai puţin norocoşi decât noi.

Am împărtăşit această idee şi domnului primar şi împreună am hotărât să o organizăm la un nivel superior acţiunii elevilor din Alexandria sub sloganul “Un bun la timp dăruit, preţuieşte îndoit!”.

Ne aflăm în perioada premărgătoare sărbătorilor pascale şi cum Paştele este sărbătoarea Luminii şi speranţei, este momentul potrivit în care fiecare dintre noi putem să fim mai buni, mai generoşi!”, a mărturisit viceprimarul Cristiana Savu Piper.

Campania de strângere de bunuri a demarat luni, 20 martie, şi se va derula până pe 9 aprilie. Roşiorenii pot dona haine, cărţi, jucării, electrocasnice, obiecte de mobilier şi orice altceva ce le prisoseşte. Obiectele vor fi colectate zilnic în zona pieţei centrale, unde au fost amenajate două corturi.

“Prin grija personalului nostru de la Serviciul de asistenţă socială şi autoritate tutelară toate obiectele donate vor fi sortate şi vor fi distribuite în fiecare zi de vineri (din această perioadă) persoanelor aflate în evidenţele noastre. Ne puteţi sesiza cu privire la copii, familii sau persoane singure care au nevoie de ajutorul nostru la punctul nostru de colectare din amenajat în piata centrală”,  a precizat Cristiana Savu Piper.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.