Social

Un bătrân de 87 ani a suferit arsuri pe circa 30% din suprafața corpului, încercând să stingă un incendiu

În data de 2 august, un bătrân de circa 87 de ani din localitatea Toporu, județul Giurgiu, a suferit arsuri pe circa 30% din suprafața corpului, în timp ce încerca să stingă un incendiu izbucnit la o anexă din imediata apropiere a locuinței sale, cu pericol de extindere la aceasta. Din primele cercetări, cauza incendiului a reprezentat-o un foc deschis, lăsat nesupravegheat în apropierea anexei.

Evenimentul a fost sesizat la ora 13:25, iar, la fața locului, s-au deplasat imediat două echipaje de pompieri din cadrul Punctului de lucru Drăgănești Vlașca, cu o mașină de stingere și o ambulanță SMURD, membrii SVSU Toporu cu o autocisternă și un echipaj medical din cadrul S.A.J. Giurgiu.

Prin urmare, victima a primit primul ajutor calificat de la paramedicii teleormăneni, fiind apoi transporată la spital. Cât despre incendiu, acesta a fost localizat și lichidat în aproximativ o oră, fiind salvată, în cele din urmă, locuința bătrânului, deși anexa și mai multe bunuri au fost distruse. Valoarea pagubelor este estimată la aproape 1.000 lei, iar cea a bunurilor salvate se ridică la suma de 20.000 de lei.

Cu o zi înainte, pe 1 august, la ora 03:04, pompierii militari zimniceni au fost alertați, pe numărul 112, de faptul că un incendiu a izbucnit la o casă de locuit de pe strada Mihai Eminescu din orașul Zimnicea. Pompierii zimniceni au constatat că focul se manifesta la astereala din lemn de la o cameră de locuit, pe circa 35 mp, cu pericol de extindere la întreaga locuință.

Din primele cercetări, cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un aparat de aer condiționat, lăsat în funcțiune nesupravegheat. În cele din urmă, o mare parte din casa de locuit a fost salvată, valoarea bunurilor salvate fiind estimată la suma de 50.000 de lei, iar cea a pagubelor la aproximativ 5.000 de lei.

One Comment

  1. Bătrânul s-a stins luni si urmează sa fie înmormântat azi 18.08.2021 .
    Dumnezeu sa-l odihnească !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.