Eveniment

Un bărbat și o femeie, din Izvoarele, arestați preventiv pentru proxenetism

Luni, 7 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea, s-au sesizat din oficiu cu privire la activitatea a două persoane care racolau femei, printre care și o minoră, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de proxenetism, informează IPJ Teleorman.
Două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.
Din cercetări a reieșit că, din anul 2021 și până în prezent, două persoane (un bărbat și o femeie) în vârstă de 32, respectiv 40 de ani, ambele domiciliate în comuna Izvoarele, județul Teleorman, racolau femei, printre care și o minoră, în vederea obligării la practicarea prostituției, atât pe raza județului Teleorman, cât și în Marea Britanie.
În urma unei percheziții domiciliare efectuate la domiciliul acestora, poliţiştii au ridicat mai multe probe, printre care 3 telefoane mobile și mai multe înscrisuri.
La activități au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Teleorman.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.