Eveniment

Un bărbat din Teleorman a plătit 300.000 de lei pentru ca niște imagini compromițătoare să nu ajungă pe internet

UPDATE: Imaginile și videoclipurile compromițătoare ar fi, se pare, unele cu tentă sexuală, iar bărbatul șantajat este, potrivit unor surse, un cunoscut preot din Videle, care a mai fost în atenția presei cu ceva timp în urmă. Atunci, omul Bisericii se evidenția cu niște practici care semănau mai degrabă cu ritualurile păgâne decât cu practicile ortodoxe, în cadrul cărora acesta își călca la propriu enoriașii în picioare pentru a-i vindeca de boli.

 

Un bărbat din Teleorman a fost lăsat fără aproximativ 300.000 de lei, bani pe care acesta spune că i-a dat, începând din luna septembrie, unor bărbați care îl amenințau că vor posta pe internet imagini și videoclipuri cu caracter compromițător. Oamenii legii i-au prins, duminică, în flagrant delict pe doi dintre bărbații care l-au șantajat pe teleormănean, imediat după ce au primit de la  acesta suma de 5.000 lei. De asemenea, au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, două în București și trei în județul Călărași, fiind depistate și conduse la audieri alte cinci persoane.

“La data de 8 decembrie 2020, Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a demarat cercetări într-un dosar în care un bărbat din județul Teleorman reclama faptul că un tânăr care îl ajuta cu transportul i-a pretins și obținut, în mod repetat, sume de bani pentru a nu face public imagini cu caracter compromițător.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că în cauză sunt implicați mai mulți bărbați, care în perioada septembrie- decembrie 2020, au pretins și obținut de la persoana vătămată sume de bani pentru a nu posta în spațiul virtual și a nu transmite fotografii și videoclipuri cu caracter compromițător.

Astfel, în baza activităților operative, la data de 10.01.2020 polițisti din cadrul Secției 24 Poliție, impreuna cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale au prins în flagrant delict doi dintre bărbați, imediat după ce au primit de la  persoana vătămată suma de 5000 lei, bani puși la dispoziția acesteia de organele de urmărire penală și  marcați în prealabil de specialiștii criminalisti.

În continuarea activităților procesuale au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară , două în București și trei în județul Călărași, fiind depistate și  conduse la audieri alte 5 persoane.

Cercetarile sunt continuate de Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5,  sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de șantaj.

Prejudiciul reclamat este de  aproximativ  300.000 lei.

Cauza a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.