Eveniment

Un bărbat de 51 de ani, înecat la vărsarea râului Olt în Dunăre, în dreptul localităţii Islaz

inecatiÎn cursul zilei de duminică, 19.07.2015, pe numărul unic de urgenţă 112, la ora 18.11, o persoană a solicitat intervenţia pompierilor militari turneni pentru demararea operaţiunilor de căutare-salvare a unei persoane, posibil înecate, pe raza localităţii Islaz, la vărsarea râului Olt în Dunăre.

La faţa locului s-au deplasat rapid două echipaje de pompieri, cu o ambulanţă SMURD şi un camion cu barca de salvare. La sosirea forţelor de intervenţie, s-a constatat faptul că persoana înecată a fost găsită şi scoasă la mal de mai mulţi localnici, motiv pentru care paramedicii turneni au preluat victima în vederea efectuării manevrelor de resuscitare.

După mai bine de 35 de minute de încercări ale personalului medical de readucere la viaţă a persoanei înecate, asistentul medical de pe ambulanţa SAJ Teleorman a trebuit să declare decesul acesteia. Persoana care şi-a pierdut viaţa este un bărbat, Grigore N., de 51 de ani.

Cazul a fost preluat de către poliţie pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii acestui eveniment

Menţionăm că acesta este al doilea caz de înec, în decurs de o săptămână, când a fost vorba despre un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din localitatea Guruieni, care şi-a pierdut viaţa în râul Teleormanul, duminica trecută, într-un loc în care apa măsura peste 2,5 m adâncime.

Pentru a evita tragedii precum cele menţionate mai sus, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Telorman adresează cetăţenilor rugămintea de a respecta recomandările referitoare la scăldatul în zone amenajate/parţial amenajate sau neamenajate, după cum urmează:

– supravegheaţi permanent copiii aflaţi în apă sau în apropierea acesteia;

– scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;

– evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau dacă nu înotaţi bine;

– evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

– nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;

– evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;

– nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;

– nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii, aceste acte de teribilism putând avea consecinţe grave.

Orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean aflat în apropierea dumneavoastră, trebui anunţată imediat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.