Eveniment

Un bărbat care lucra la reabilitarea unui bloc, a căzut de pe schelă

schelaUn bărbat care lucra la reabilitarea termică a unui bloc din Zona 1 Mai din Alexandria a fost grav accidentat şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria după ce a căzut de pe schela momtată în vederea reabilitării termice a blocului respectiv.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Teleorman, Adrian Ilicea, apelul la 112 privind accidentul a fost făcut la ora 10.10 în dimineaţa zilei de miercuri, la faţa locului a fost trimis un echipaj de la ambulanţă care a preluat victima şi a transportat-o de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria, unde în jurul orei 12.00 încă i se făcea evaluarea la UPU. Asistentul şef al Serviciului de Ambulanţă Teleorman ne-a precizat că bărbatul, deşi a căzut de la etajul al patrulea, nu a suferit leziuni majore asta pentru că a rămas suspendat pe schelă pe la etajul I, lucru care i-a salvat practic viaţa. Pentru “recuperarea” victimei a fost nevoie şi de un echipaj de la ISU, pompierii intervenind printr-un apartament situat la etajul unde victima rămăsese suspendată.

Potrivit directorului medical al SJU Alexandria, bărbatul a fost evaluat în UPU şi transferat la Terapie Intensivă, în urma căderii acesta suferind un politraumatism prin cădere de la etajul patru, cu un traumatism toraco-abdominal cu multiple fracturi costale, ruptură de splină şi fractură de ram ischiopubian stâng. Pacientul este conştient, stabil hemodinamic, însă este internat la Terpie Intensivă sub stricta supraveghere a medicilor, întrucât este posibil să se intervină chirurgical în cazul rupturii de splină, iar ulterior în urma evaluării periodice se va stabili dacă va mai fi nevoie şi de alte intervenţii.

Bărbatul are 28 de ani şi lucrează pentru o firmă care execută lucrări de reabilitare termică a unui bloc situat în zona 1 Mai din Alexandria. Poliţiştii teleormăneni au deschis o anchetă pentru a stabili condiţiile în care s-a produs accidentul. Totodată, o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Teleorman va face verificări pentru a stabili condiţiile în care s-a produs accidentul şi urmează să verifice inclusiv dacă bărbatul era angajat în condiţii legale. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.