Economie

Un angajator amendat cu 20.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă

Începând cu 2 august până la data de 7 august, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman au desfășurat 29 de controale, aplicând, în urma acestora, trei amenzi în valoare de 12.500 lei. Comparativ cu alte perioade însă, în săptămâna 2 – 7 august, inspectorii nu au depistat nici o persoană prestând muncă nedeclarată.

Astfel, Corpul de control relații de muncă a desfășurat 16 controale, aplicând un număr de trei sancțiuni contravenționale, respectiv un avertisment și două amenzi în valoare de 6.500 lei. Cât despre inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate și Sănătate în Muncă, aceștia au desfășurat un număr de 13 controale, în urma cărora au rezultat o amendă în valoare de 6.000 de lei și 38 de avertismente.

La un interval de o săptămână, în perioada 13 – 19 august, atât controalele, cât și valoarea amenzilor a crescut în județ, deși sancțiunile au fost mai puține față de perioada precedentă. Potrivit datelor publicate de către ITM Teleorman, inspectorii au desfășurat 40 de controale, dintre care 25 au fost în domeniul relațiilor de muncă (RM), iar 15 în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM)

Prin urmare, având în vedere neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii din cadrul Corpului RM au aplicat două avertismente și o amendă în valoare de 20.000 lei, al cărei motiv l-a reprezentat încălcarea prevederilor art. 260, alin. (1) lit. e) din Legea 53/2003 R din Codul Muncii privind “primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.