Eveniment

Un an de la confirmarea primului caz de COVID-19 în județ; numărul infectaților a trecut de 10.500, rata de infectare a ajuns la 1.56

Primul caz de infecție cu noul coronavirus, unul de import, a fost confirmat, la nivelul județului, cu un an în urmă, când testele probelor prelevate de la o bătrână din Alexandria, care călătorise recent la fiica sa în Spania, au arătat că aceasta este infectată cu noul coronavirus. Bătrâna i-a transmis virusul și unui bărbat, vecin cu aceasta, care i-a efectuat femeii unele lucrări de reparații în casă, la întoarcerea din Spania. Ulterior, numărul cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2 în Teleorman a început să crească, iar printre cei infectați au fost atât cadre medicale, cât și pompieri, polițiști, jandarmi, cadre didactice și funcționari din instituțiile publice.

La un an de la confirmarea primului caz de COVID-19 în Teleorman, numărul infectărilor a ajuns la 10.584, 34 de noi cazuri fiind confirmare în ultimele 24 de ore, la nivelul județului.

Conform datelor oficiale, rata de infectare a ajuns, luni, 15 martie, la 1.56 pentru Teleorman, în ultimele 14 zile fiind confirmate 568 de cazuri de COVID-19 în 68 dintre cele 97 de localități ale județului. Cea mai mare rată de infectare este înregistrată la Lița, respectiv  de 6.67, fiind confirmate 16 cazuri de infecție cu noul coronavirus în ultimele 14 zile. De altfel, rate de infectare mari sunt înregistrate și la Saelele (3.90), Călinești (3.51), Turnu Măgurele (3.49), Lisa (3.32).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.