Eveniment

Un alt sfârșit de săptămână aglomerat pentru Serviciul de Ambulanță

În perioada 17.08.2018, ora 00.00 – 20.08.2018, ora 08.00, Serviciul de Ambulanță Județean Teleorman a fost solicitat să intervină în 557 de cazuri.

Din păcate, cinci dintre aceste solicitări nu au avut final fericit, membrii echipajelor de intervenție găsind pacienții decedați; este vorba de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din Turnu Măgurele, care a fost găsit înecat, un altul, de 71 de ani, din comuna Segarcea Vale, găsit inconștient, dar pentru care nu s-a mai putut face nimic, în aceeași situație fiind și un alt bărbat, în vârstă de 73 de ani, din Buzescu. Tot decedate au fost găsite și două femei, una în vârstă de 80 de ani, din Segarcea Vale, și o alta din comuna Poroschia, 49 de ani, pe care ambulanțierii au găsit-o spânzurată.

În aceeași perioadă, echipajele SAJ Teleorman au intervenit și la șapte accidente rutiere, soldate cu zece victime, dintre care două au refuzat să fie transportate la spital. De asemenea, potrivit raportului Serviciului de Ambulanță, cele mai multe solicitări au fost pentru transferuri interclinice și externări – 161, dar și pentru dureri abdominale sau de spate – 89. Nu au lipsit, bineînțeles, conflictele și agresiunile fizice, ambulanțele fiind solicitate în 15 astfel de situații, dar și în 11 cazuri ce țin de domeniul psihiatriei. De cinci ori au fost chemate echipajele pentru incidente provocate de animale sau insecte, precum și câte o intervenție într-un caz de moarte suspectă, o tentativă de sinucid și un căzut în stradă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.