Economie

Ultimele zile pentru depunerea cererilor unice de plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte fermierilor că termenul limită de depunere a cererilor unice de plată 2015 pentru sectorul zootehnic este 15 iunie 2015.

Solicitarea ajutoarelor naţionale tranzitorii – ANT în domeniul zootehnic pentru speciile bovine/ovine/caprine și a schemei de sprijin cuplat în sectorul zootehnic în cadrul Campaniei de depunere a cererilor unice de plată 2015 se realizează prin depunerea la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a cererii unice de plată până la data de 15 iunie 2015.

Fermierii care solicită sprijin doar pentru sectorul zootehnic vor depune cererea unică de plată la sediul judeţean al APIA, în timp ce fermierii care solicită sprijin pe suprafață pentru mai puțin de 50 ha depun o singură cerere la centrele locale APIA, iar fermierii care solicită sprijin pentru suprafețe mai mari de 50 ha depun o singură cerere la APIA Centrul Județean.

De menţionat că, în condițiile prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014, cererile unice de plată pot fi depuse și după data de 15 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.