Social

Ultimele zile de şcoală înaintea vacanţei de vară – În grădiniţe şi licee clasele sunt deja goale

Doar elevii din clasele terminale de liceu şi gimnaziu se află oficial în vacanţă, în timp ce preşcolarii, elevii din clasele I-VII şi liceenii din clasele IX-XI vor intra în vacanţa de vară abia la sfârşitul acestei săptămâni. Febra vacanţei se pare că i-a cuprins mai devreme pe liceeni, care nu prea mai calcă pe la cursuri, cu acordul tacit al dascălilor, care, dacă nu sunt ocupaţi cu bacalaureatul sau cu încheierea situaţiei şcolare, se pregătesc şi ei de vacanţă.

La grădiniţe, de asemenea, domneşte un aer de vacanţă, sălile de clase fiind în majoritate goale. Educatoarele au organizat serbările de sfârşit de an încă de săptămâna trecută, şi chiar cu două săptămâni înainte în unele cazuri, aşa că părinţii, din proprie iniţiativă, dar şi la sugestia unor cadre didactice, nu îşi mai duc copiii la cursuri, excepţie făcând doar câţiva dintre cei care au înscrişi copiii la grădiniţele cu program prelungit şi care nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada vacanţei.

Doar în şcolile generale vacanţa nu s-a instaurat încă. Elevii şi dascălii încă mai intră la ore, chiar dacă şi aici s-a cam terminat cu predatul şi ascultatul.

Săptămâna aceasta, se încheie mediile, iar serbările de sfârşit de an cu premierea elevilor cu rezultate bune au fost programate în aproape toate unităţile de învăţământ pentru joi, 20 iunie. Vineri vor fi consiliile profesorale, aşa că vacanţa este ca şi instaurată.

Elevii se vor întoarce la şcoală abia pe 16 septembrie 2013, potrivit proiectului privind structura viitorului an şcolar, însă se vehiculează şi ideea începerii noului an şcolar la 1 septembrie 2013. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.