Economie

Ultimele săptămâni pentru vizarea carnetelor de rentă viageră

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește rentierilor teleormăneni că pentru a intra în posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2015, trebuie să se prezinte la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, până la  31 august 2016 (în zilele lucrătoare), pentru vizarea carnetelor de rentier agricol. În Teleorman, anul trecut, au fost vizate 2.385 de carnete de rentă viageră.

Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul 2014 poate fi încasată de moştenitorii săi, doar dacă, până la 31 august 2015, moştenitorii vor depune la oricare centru judeţean al APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, carnetul de rentier al defunctului (obligatoriu), certificatul de deces (original şi copie), actul de succesiune (certificat de moştenitor sau certificat de calitate de moştenitor, certificat de legatar, hotărâre judecătorească de succesiune investită cu formula ,,definitivă şi irevocabilă” (original şi copie), B.I/C.I./paşaport al moştenitorului (original şi copie), împuternicire/declaraţie notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei viagere agricole datorată rentierului (original), precum şi un extras de cont pe numele solicitantului.

Potrivit APIA, rentierii sunt obligați să se prezinte în fiecare an la sediile centrelor județene ale agenției de plăți în perioada 1 martie – 31 august 2015 pentru vizarea carnetelor de rentier agricol. În caz contrar, aceștia nu mai pot beneficia de renta cuvenită aferentă anului anterior. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.