Economie

Ultimele două săptămâni pentru solicitarea sprijinului pe suprafaţă

Pe parcursul unei luni şi jumătate, peste 695.000 de cereri pentru plata pe suprafaţă au fost depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), însumând ca fiind solicitate la plată aproape patru milioane de hectare, potrivit unui comunicat de presă al APIA.

Astfel, spun reprezentanţii APIA, în perioada 3 martie – 28 aprilie 2014, au fost depuse în cadrul Campaniei de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă pentru anul în curs, un număr de 695.723 cereri de plată, pentru o suprafaţă de aproximativ patru milioane hectare. Totodată, APIA reaminteşte fermierilor că pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă fermierii care încă nu au depus cerere mai au la dispoziţie să ajungă la Centrul judeţean APIA Teleorman două săptămâni, respectiv până în 15 mai 2014 cu cererea de plată.

Pentru depunerea cererilor de plată după data de 16 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere, în timp ce după data de 9 iunie cererea de sprijin nu mai este admisă la calcul. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.