Economie

Ultimele două săptămâni pentru solicitarea ajutorului de minimis privind achiziţionarea de berbeci sau ţapi de reproducţie

Fermierii teleormăneni care deţin exploataţii de ovine și caprine pot solicita ajutorul de minimis pentru achiziţionarea de berbeci sau ţapi de reproducţie din rase specializate, dosarele putând fi depuse la Direcţia pentru Agricultură Teleorman.

În data de 31 august 2016, s-a adoptat o hotărâre în acest sens prin care fermierii pot primi ajutor de minimis pentru achiziţionare de berbeci sau ţapi de reproducţie din rase specializate. Sprijinul poate ajunge la maxim 15.000 de euro, iar de el pot beneficia crescătorii de ovine şi caprine care deţin atestat de producător, crescătorii persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale sau de familie sau crescătorii persoane juridice.

Pentru a fi eligibili, solicitanții trebuie să deţină minim 60 de capete de femele ovine, minim 60 de capete femele caprine.

Potrivit Direcției pentru Agricultură Teleorman fermierii mai pot depune cererile timp de două săptămâni, mai exact până pe data de 10 octombrie 2016.

De altfel, reprezentanții Direcției județene pentru Agricultură precizează că, pentru a beneficia de acest sprijin, dosarul trebuie să cuprindă o serie de documente, respectiv copie a buletinului de identitate al solicitantului, copie a atestatului de producător, copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, dovada unui cont bancar activ, copia facturii fiscale de achiziţie, copii ale certificatelor de origine a berbecilor/ţapilor şi document care să ateste numărul de femele ovine/caprine înscrise în RNE.

De altfel, fermierii trebuie să depună şi un angajament prin care se obligă să menţină animalele achiziţionate pentru o perioadă de minim 3 ani. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.