Social

Ultimele două săptămâni pentru înscrieri la “Patrula de reciclare”

Unităţile de învăţământ mai au la dispoziţie aproximativ două săptămâni pentru a se încrie la concursul “Patrula de reciclare”, un proiect realizat de Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec, în parteneriat cu primăriile şi inspectoratele şcolare judeţene din judeţele în care primăriile şi Asociaţia RoRec colaborează, prin implementarea de campanii de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi în vederea creării unei infrastructuri coerente de colectare a acestui tip de deşeuri. Patrula de reciclare se desfăşoară sub forma unui program educaţional de protecţie a mediului, centrat pe colectarea şi reciclarea DEEE în unităţile de învăţământ, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor anual.

Ediţia 2012-2013 a proiectului “Patrula de reciclare” se desfăşoară într-un număr extins de unităţi de învăţământ pre-şcolar şi pre-universitar până pe 15 iunie 2013. Data limită pentru încrieri este 9 noiembrie 2013. Proiectul va fi implementat în peste 20 de judeţe din ţară, printre care se numără şi judeţul Teleorman, cu participarea a circa 650 de unităţi de învăţământ, respectiv a peste 23.000 de copii.

Anul trecut, la nivelul judeţului Teleorman câştigătorii “Patrulei de reciclare” au fost Şcoala Generală nr. 1 din Măldaieni, Şcoala Generală “Mihai Eminescu” şi Şcoala Generală nr. 6 din Alexandria. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.