Social

Ultima zi pentru înscrieri la concursul pentru ocuparea a două funcţii de conducere în învăţământul teleormănean. Un singur candidat înscris până acum pentru postul de director al CCD

Monica DUMITRESCU

O nouă încercare pentru ocuparea prin concurs a unuia din cele două posturi de inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman şi a postului de director al Casei Corpului Didactic va avea loc în perioada 3-11 aprilie 2017, după ce la concursurile anterioare niciun candidat din Teleorman nu a promovat. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, organizatorul acestui concurs, luni, 20 martie, este ultima zi în care mai pot fi depuse dosarele de înscriere. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, până vineri, 17 martie, la închiderea programului Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru postul de inspector şcolar adjunct nu s-a înscris niciun candidat, în timp ce pentru postul de director al Casei Corpului Didactic singurul candidat înscris este prof. Eliza Sotirescu, cea care în acest moment ocupă cu delegaţie postul.

Conform metodologiei, la acest concurs se poate înscrie orice dascăl care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional; este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă; este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor; are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani; a obţinut calificativul “foarte bine” în ultimii 5 ani şcolari încheiaţi şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; are recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs; nu a desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, conform prevederilor art. 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare; la data susţinerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.

Probele de concurs se vor desfăşura în perioada amintită la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale.

În prezent, postul de inspector şcolar general adjunct scos la concurs nu este ocupat de nimeni, după ce prof. Adrian Păun, care a fost numit în octombrie 2016 pe acest post, în ianuarie 2017 a preferat să preia pentru următorii patru ani, funcţia de director la Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede, pe care a câştigat-o în urma promovării concursului pentru ocuparea posturilor de directori în şcoli, organizat de Ministerul Educaţiei la sfârşitul anului trecut.

4 Comments

  1. Va ofticati????Byby Bratcovean este cel mai jmecher dintre jmecheri!Are bani cacalau, gaska tare, combinatii, si-a tras amanta pe aia blonda, a vazut toata Europa pe banii prostilor, are masini, afaceri, este timpul lui si muriti de ciuda!!!!Hai Byby la putere sa scapi scoala de lichele!

  2. SALINI nu este scoala, mah!!!Au elev arestatpentru tentativa de omor, se face comert de catre profi cu te miri ce, mereu este iures, urlete si batai, director este un pitik cocosat care cara bidoane cu vin la pesedeu sa il tina aia in functie. Ca mama de copil, sper sa fie cat de curand dezinfectata si desfintata „bomba” aceasta, care nu poate fi numi liceu sau scoala ci paduchelnita. Am inteles ca nici elvi nu mai prea au, cat mai sunt sunt cei mai amarati de la tara, semianalfabeti, si aceea vor sa fuga din haznaua numita SALINI.

    • Amărâții aia de la Saligny măcar știu să scrie spre deosebire de tine și mai și improsti cu răutate degeaba

  3. I.S.J. este praf…Atata timp cat la C.T. „A.SALIGNY”, Rosiori de Vede, un fost elev exmatriculat pentru VIOL a fost numit DIRECTOR, va dati seama ce promoveaza I.S.J. in scolile teleormanene?????Pe cand un lot de la Jilava, Rahova si Poarta Alba sa fie implicati in invatamantul din Teleorman!?????

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.