Social

Ultima strigare pentru ridicarea ajutoarelor alimentare acordate prin POAD 2015

Monica DUMITRESCU

Până pe 28 septembrie 2016, la Alexandria va fi redistribuit stocul de produse alimentare rămas de la Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizarte (POAD) 2015. Stocul rămas cuprinde 2950 de cutii cu alimente (1 Kg făină, 2 Kg mălai, 400 g paste făinoase, 2 l ulei, 1 Kg zahăr, 1 conservă carne de vită, 1 conservă pateu de ficat, 1 Kg. orez, 1 conservă paste tomate, 500 g fasole boabe), fiecare beneficiar urmând să primească câte două astfel de cutii.

Lista cu beneficiarii ajutoarelor în această etapă este afişată la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Alexandria şi la depozitul de distribuire a produselor alimentare.

Potrivit directorului DGAS Alexandria, Ioan Voicu, la redistribuire vor beneficia de produse alimentare persoanele singure prevăzute în art. 3, alin (1), persoanele beneficiare de ajutor social şi persoanele care au beneficiat de produse alimentare pe bază de cerere şi declaraţie pe proprie răspundere.

Acesta a precizat că lista cuprinde 1475 de beneficiari, dintre care până la data de 21 septembrie au ridicat alimentele 884 de beneficiari, restul de 591 fiind aşteptaţi în continuare să ridice alimentele. Pentru ridicarea ajutoarelor, persoanele aflate pe listă se vor prezenta la depozit cu CI/BI, respectiv certificat de naştere copil, în original, între orele 9.00-15.00.

Prin programul POAD 2015 au primit ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană peste 4000 de alexăndreni cu venituri mici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.