Social

Ultima săptămână pentru înscrieri în învăţământul primar

clasa-pregatitoarePărinţii mai au la dispoziţie o săptămână pentru înscrierea copiilor în clasele pregătitoare şi clasa I. Prima etapă se încheie pe 22 aprilie, urmând ca în perioada 8-17 mai să mai fie organizată o ultimă etapă de înscrieri pentru cei care din diferite motive nu au putut depune şi valida cererile de înscriere, dar şi pentru cei care nu au fost înmatriculaţi la şcoala la care au solicitat un loc, alta decât cea de circumscripţie.

Ministerul Educaţiei recomandă tuturor părinţilor care au copii cu vârsta adecvată clasei pregătitoare sau clasei I, respectiv 6 sau 7 ani, să îi înscrie până la 22 aprilie, când se încheie prima perioadă alocată acestei acţiuni.

Pentru a putea fi luate în considerare, toate cererile completate online trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţământ unde părinţii doresc să îşi înscrie copiii. Părinţii trebuie să prezinte la înscriere copiile şi originalele actului de identitate, ale certificatului de naştere al copilului. De asemenea, părinţii trebuie să prezinte, acolo unde este cazul, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare sau clasei I, act justificativ necesar pentru copiii care împlinesc vârsta de şase ani şi, respectiv, şapte ani după 31 august 2013.

Programul de înscriere în fiecare unitate de învăţământ este de luni până vineri, între orele 8.00 şi 20.00, şi sâmbăta, între orele 8.00 şi 13.00. Părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ. Afişarea listei copiilor înscrişi se va face în 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există, al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

În Teleorman, până la sfârşitul săptămânii trecute, au fost înscrişi mai mult de trei sferturi din numărul copiilor de vârstă şcolară, potrivit datelor ISJ. Înscrierile s-au desfăşurat în condiţii optime, în tot judeţul, fără situaţii speciale în ceea ce priveşte funcţionarea aplicaţiei informatice. Cele mai solicitate unităţi de învăţământ au fost până acum Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Alexandria,  Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede,  Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria, Şcoala Gimnazială nr. 4 Turnu Măgurele, Liceul Teoretic “Marin Preda” Turnu Măgurele,  Şcoala Gimnazială nr. 1 Videle, în mediul urban, iar în mediul rural unităţile cu cel mai mare număr de elevi înscrişi sunt Şcoala Gimnazială nr. 1 Lunca, Şcoala Gimnazială Tătărăştii de Jos, Şcoala Gimnazială nr. 1 Dobroteşti, Şcoala Gimnazială Peretu. (M.D.)   

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.