Sport

Ultima săptămână înaintea debutului de campionat – De vineri începe sezonul în Liga a 3-a

turnu 1După cum se ştie, în zilele de 28/29 august a.c. începe o nouă ediţie de campionat în Liga a 3-a, competiţie în care Teleormanul este reprezentat de Sporting Roşiorii de Vede şi Sporting Turnu Măgurele. Cele două echipe teleormănene, care au optat pentru a juca meciurile sâmbăta, vor avea un program destul de interesant (turnenii vor debuta acasă, contra unei echipe puternice în serie, SCM Piteşti, iar roşiorenii vor juca afară, la Podari), care se va întinde pe parcursul a 14 etape; deşi în total vor fi 15 etape în seria a 3-a, Liga a 3-a, fiecare echipă va sta o dată, iar echipele teleormăneneo vor face în etapele a 2-a (pe 5 septembrie) – Sporting Roşiorii de Vede, respectiv în etapa a 10-a (pe 31 octombrie) – Sporting Turnu Măgurele.

Să punctăm faptul că prima etapă a campionatului are loc în aceastîă săptămână (28/29 august), iar ultima rundă a turului se va juca pe 5 decembrie, returul urmând să înceapă pe 5 martie, iar etapa a 30-a (ultima) se va juca pe 28 mai 2016.

 

În privinţa sistemul competiţional pentru sezonul 2015-2016, Liga a 3-a cuprinde acum cinci serii cu un total de 74 de echipe (seria I – 14 echipe, seriile 2, 3, 4, 5 – 15 echipe); prima clasată în fiecare serie va promova în Liga a 2-a, iar cinci echipe vor retrograda – ocupantele ultimului loc în seriile 2, 3, 4, 5, şi echipa cu cel mai slab punctaj de pe locul 14 (astfel, se poate ca din seria 1 să nu retrogradeze nici o echipă).

Acest sezon competiţional va fi urmat de o nouă reorganizare a Ligii a 3-a, care va creşte de la 74 la 96 de echipe din anul 2016.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.