Social

Ultima săptămână de şcoală pentru elevii din clasele a XII-a

eleviDoar o săptămână de şcoală mai au elevii din clasele terminale de liceu. Pentru aceştia, potrivit structurii anului şcolar 2012-2013, cursurile se încheie pe 31 mai. Aceasta nu înseamnă că vor intra în vacanţă, ci vor avea de traversat o perioadă dificilă, cei mai mulţi dintre ei urmând să susţină cel mai greu examen de până acum, Bacalaureatul.

Înscrierile pentru prima sesiune din acest an a examenului se fac în perioada 27-31 mai. Probele orale se vor desfăşura în perioada 10-28 iunie, iar cele scrise începând cu 1 iulie.

Dacă luăm în calcul rezultatele obţinute de absolvenţii teleormăneni în ultimii ani, dar şi pe cele obţinute de candidaţii de anul acesta la simulările Bacalaureatului, procentul de promovabilitate va fi foarte mic, undeva la 30%. Vor promova doar cei care s-au pregătit pe parcursului întregului ciclu liceal. Posibilitatea de copiere la Bacalaureat nu poate fi luată în calcul de liceeni anul acesta, oricât de experimentaţi ar fi. Toate sălile de examen vor fi supravegheate video, iar profesorii supraveghetori au fost deja avertizaţi să elimine din examen pe oricine încearcă să copieze. Însuşi premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, să asigure o supraveghere strictă la viitorul examen de Bacalaureat şi a precizat că, deşi speră în rezultate mai bune, „cine se dovedeşte hoţ” trebuie să iasă din examen.

“E foarte important, o spun încă o dată, supravegherea: camere de luat vederi, profesori. Aia trebuie să fie la sânge! Deci, un elev bine pregătit ia o notă mare, unul mai puţin pregătit o notă mică, dar unul care fură trebuie să dispară din examen. Aici nu cred că există niciun fel de rabat şi niciun fel de diferenţă faţă de ceea ce se cere. Poţi să fii mai puţin bine pregătit, dar nu poţi să fii hoţ! Dacă eşti hoţ, trebuie să pleci din Bacalureat!”, a afirmat Ponta, în şedinţa de guvern desfăşurată săptămâna acesta.

Candidaţii care vor fi eliminaţi din Bacalaureat nu vor mai putea susţine examenul în următoarele trei sesiuni. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.