Social

Ultima săptămână de cursuri pentru elevii din învăţământul preuniversitar

Monica DUMITRESCU

Teoretic, până la vacanţa de primăvară a elevilor din învăţământul preuniversitar mai sunt aproape săptămâni, practic însă aceştia se pot bucura de mai mult timp liber, fără lecţii şi fără teme, încă de la sfârşitul acestei săptămâni. Potrivit structurii anului şcolar 2013-2014 cursurile se încheie vineri, 4 aprilie, urmând ca în perioada 7-11 aprilie să se desfăşoare programul “Şcoala Altfel: Să ştii mai multe să fii mai bun”. Astfel, săptămâna viitoare nu vor fi organizate cursuri conform orarului obişnuit al unităţilor de învăţământ, ci vor fi organizate activităţi educative extracurriculare şi extraşcolare. Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preşcolari sau elevi şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional. Tot în perioada 7-11 aprilie, Ministerul Educaţiei organizează etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare pe discipline de învăţământ.

Cursurile semestrului al doilea, după vacanţa de primăvară, vor fi reluate pe 23 aprilie, însă o săptămână mai târziu elevii se vor mai bucura de o minivacanţă de 1 mai.

Anul şcolar se va încheia pe 20 iunie pentru majoritatea elevilor din învăţământul preuniversitar. Excepţie fac elevii din clasele terminale de liceu pentru care cursurile se vor încheia pe 30 mai, aceştia urmând să susţină examenul de bacalaureat, dar şi elevii din clasele a VIII-a care urmează să susţină Evaluarea Naţională, pentru această categorie cursurile încheindu-se pe 13 iunie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.