Eveniment

Ultima probă la Bacalaureat – Cei mai mulţi candidaţi susţin proba scrisă la biologie sau geografie

Monica DUMITRESCU

Candidaţii la Bacalaureat mai au de susţinut o singură probă, cea la alegere dintre disciplinele profilului absolvit, care se va desfăşura vineri, 4 iulie, începând cu ora 9.00. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman s-au înscris pentru susţinerea acestei probe în total 2885 de candidaţi. Cei mai mulţi candidaţi de la profilul real au ales să susţină această probă la biologie (1491 candidaţi), iar cei de la profilul uman, servicii sau pedagogic au optat în majoritate pentru geografie (1043 candidaţi). Această probă mai poate fi susţinută la Fizică, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Chimie, Economie, Psihologie, Filosofie sau Sociologie, însă numărul candidaţilor din Teleorman care au optat pentru una dintre aceste discipline este foarte mic comparativ cu cei care susţin proba la biologie sau geografie.

Cu această probă, prima sesiune a Bacalaureatului din acest an ia sfârşit. Primele rezultate vor fi afişate luni, 7 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi vor putea fi depuse şi eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale primei sesiuni a Bacalaureatului din acest an vor fi afişate, după soluţionarea contestaţiilor, pe 11 iulie.

Pentru a promova Bacalaureatul candidaţii trebuie să obţină minim nota 5 la fiecare dintre probele scrise, însă media generală a notelor la cele trei probe scrise să fie de cel puţin 6. O altă condiţie obligatorie pentru promovarea bacalaureatului este şi prezenţa la cele trei probe orale, indiferent de nivelul de competenţă obţinut de candidat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.