Social

Ultima probă în cadrul simulării Bacalaureatului

Monica DUMITRESCU

Elevii din clasa a XII-a vor susţine vineri, 6 martie 2015, simularea celei de-a treia probe scrise a Bacalaureatului. Este vorba despre proba la alegere în funcţie de profil, filieră, specializare. Elevii care urmează profilul uman pot alege între disciplinele: geografie, logică şi argumentare, psihologie, economie, sociologie, filosofie, iar cei de la profilul real: biologie, fizică, chimie, informatică.

Cei mai mulţi elevi optează pentru geografie-profilul uman sau biologie-profilul real.

La primele două probe, limba şi literatura română şi proba obligatorie a profilului (matematică pentru real, istorie pentru uman) au fost chemaţi să susţină simulare, pe lângă elevii din clasele terminale de liceu, şi elevii din clasele a XI-a. Atât în rândul elevilor de clasa XI-a, cât şi în rândul celor din clasa a XII-a la aceste probe în Teleorman au fost înregistrate câteva sute de absenţi, numărul total al acestora fiind de aproximativ 900.

Conform calendarului de desfăşurare a simulărilor examenelor naţionale, rezultatele vor fi afişate pe data de 12 martie. Notele obţinute la simulare nu se vor trece în catalog, rezultatele urmând să fie analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.