Economie

Ultima lună pentru vizarea carnetelor de rentă viageră

carnet-rentierAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că pentru a intra în posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2014, rentierii trebuie să se prezinte la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, până la  31 august 2015 (în zilele lucrătoare), pentru vizarea carnetelor de rentier agricol.

În Teleorman, anul trecut şi-au vizat carnetele 2.558 de rentieri agricoli, din 3.109 rentieri înregistraţi la APIA.

Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul 2014 poate fi încasată de moştenitorii săi, doar dacă, până la 31 august 2015, moştenitorii vor depune la oricare centru judeţean al APIA,  respectiv al municipiului Bucureşti, carnetul de rentier al defunctului (obligatoriu), certificatul de deces (original şi copie), actul de succesiune (certificat de moştenitor sau certificat de calitate de moştenitor, certificat de legatar, hotărâre judecătorească de succesiune investită cu formula ,,definitivă şi irevocabilă” (original şi copie), B.I/C.I./paşaport al moştenitorului (original şi copie), împuternicire/declaraţie notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei viagere agricole datorată rentierului (original), precum şi un extras de cont pe numele solicitantului.

Potrivit comunicatului APIA, rentierii sunt obligați să se prezinte în fiecare an la sediile centrelor județene ale agenției de plăți în perioada 1 martie – 31 august 2015 pentru vizarea carnetelor de rentier agricol. În caz contrar, aceștia nu mai pot beneficia de renta cuvenită aferentă anului anterior. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.