Economie

Ulterior reorganizării ANPC, Cristiana Mirela Piper Savu a preluat postul de comisar şef adjunct al CJPC Teleorman

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Teleorman a intrat în reorganizare şi va face parte din Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia, care grupează judeţele Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman, cu sediul în municipiul Ploieşti. În Monitorul Oficial al României a fost publicată, în data de 18 iulie, Hotărârea de Guvern nr. 700/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Actul normativ prevede reorganizarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în sensul înfiinţării comisariatelor regionale pentru protecţia consumatorilor cu personalitate juridică în locul celor 42 de structuri teritoriale ce deţineau personalitate juridică. Astfel, ANPC va avea în subordine, ca entităţi cu personalitate juridică, opt comisariate regionale pentru protecţia consumatorilor şi Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor “Larex” Bucureşti.

Reorganizarea ANPC se face într-un termen de 90 de zile de la publicarea HG 700/2012. Termenul iniţial a fost stabilit la 60 de zile, fiind ulterior prelungit cu încă 30 de zile, şi anume până la data de 15 octombrie. Comisariatele regionale pentru protecţia consumatorilor sunt organizate ca structuri teritoriale subordonate, cu competenţe limitate teritorial, şi sunt conduse de comisari-şefi. Comisariatele regionale au în structură comisariate judeţene pentru protecţia consumatorilor, instituţii publice fără personalitate juridică, ce sunt coordonate de comisari-şefi adjuncţi.

CJPC Teleorman a fost condus până în prezent de un comisar şef interimar, în persoana Mioarei Guriţă, iar ulterior reorganizării postul s-a transformat în comisar şef adjunct, post care de marţi, 16 octombrie, a fost preluat de Cristiana Mirela Piper Savu. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.