Politic

Uite prefectul, nu e prefectul. Marin Cune, prefect pentru cinci zile

DSCF8011Ioan DUMITRESCU

Înscăunat prefect în urmă cu cinci zile, pe data de 11 mai 2013, prefectul Marin Cune a fost eliberat din funcție pe data de 15 mai a.c. prin Hotărârea de Guvern nr. 246, hotărâre semnată de Victor Ponta și Radu Stroe. Prefectul de cinci zile susține că eliberarea sa din funcție s-a petrecut în urma solicitării sale de demisie, din motive personale.

Cam care ar fi aceste motive personale, rămâne de aflat, sau vor rămâne ascunse pe vecie. Este posibil ca acesta să fi fost demis in cauza incompatibilității, neavând cinci ani vechime cu studii superioare. De ce nu s-a știut acest lucru înainte de numirea sa în funcția de prefect, este altă necunoscută.  Cu certitudine  domnul Cune știa că se află în starea de incompatibilitate în momentul în care a fost numit și a tăcut. De ce? Să îi fi fost atât de dragă funcția de prefect, de om care veghează la respectarea legalității încât să riște călcarea legii?  Să își fi prezentat singur demisia după cinci zile după mustrări de conștiință, sau șefii săi pe linie de partid să îl fi prins cu minciunica?

Este posibil ca Marin Cune să îl fi săpat la temelie pe Zorinel Niculcea în perioada în care timp de un an a fost directorul de Cancelarie al Instituției Prefectului, până i-a luat locul, la fel cum este posibil ca acesta să fi fost lucrat de alt doritor de a deveni prefect. Cert este că este o performanță să fii prefect doar pentru cinci zile, județul Teleorman intrând astfel în cartea recordurilor.

Cine va fi următorul prefect, rămâne de văzut; variantele sunt multiple, de la fostul prefect Zorinel Niculcea la actuala subprefect Carmen Daniela Dan, de la fostul prefect Ionel Izină la cine știe ce alt iepuraș scos din jobenul prestidigitatorilor de pe scena politică.

One Comment

  1. Poate ca a obosit dupa primele cinci zile si si-a dat seama ca nu poate face fata :)))

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.